Hirdetés

Megvan a Tesla Supercharger használatának ára



|

Nem fogja a földhöz vágni a tulajokat a töltőállomások használata.

Hirdetés

Lezárult egy korszak a Teslánál, a vállalat ugyanis a 2017. január 15-től kezdődően rendelt Model S és Model X elektromos autói mellé már csak limitált mennyiségű ingyenes töltést kínál a Supercharger töltőállomásain. A kocsik korlátlan és ingyenes tölthetősége alapvetően is csak egy ideiglenesnek szánt reklámfogás volt Musk cégétől, az utakon lévő Teslák számának gyors növekedésével muszáj volt limitálni az akciót.


Hirdetés


Ettől függetlenül nincs miért szomorkodniuk az anyagi problémákkal amúgy sem küszködő Model S / X tulajoknak. A január 15. előtt rendelt járművek a jövőben is ingyenesen tölthetőek maradnak a Supercharger állomásokon, míg az újonnan vásárolt autók tulajdonosainak évente 400 kWh - papíron olyan 1600 kilométerre elég - ingyen áram áll majd a rendelkezésükre. Az adott naptári évben "letankolatlanul" maradt árammennyiséget az ügyfelek nem vihetik át a következő évre, a használtan vásárolt Teslák újdonsült tulajdonosai pedig mind a 400 kWh-t megkapják.



Az éves ingyen keretet átlépve államonként és körülményenként (például 60 kWh alatt vagy felett van-e a töltés teljesítménye, adózási szempontból nem mindegy) eltérő összeget kell fizetni a Tesla kocsik töltéséért. Ettől függetlenül a Tesla racionális összeget kér az áramért, az USA-ban tipikusan kilowattóránként 8-16 centről, azaz olyan 23-46 forintról van szó. A cég becslései szerint például egy San Francisco - Los Angeles út kihozható lesz 15 dollárból, egy Párizs-Róma kirándulás pedig 60 euróból.


(Forrás: The Verge, Tesla)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.