Hirdetés

Online fizethetnek az üzemanyagért a Jaguar-tulajok



|

A tankolás után szinte rögtön távozhatnak majd a Shell kútjairól a sofőrök.

Hirdetés

A benzinkutak most már körülbelül emberemlékezet óta támogatják a bankkártyás fizetést, manapság pedig az érintés nélküli mobilfizetés van terjedőben. Sajnos a jelenlegi készpénz nélküli fizetési módszerek nem feltétlenül gyorsabbak a készpénzesnél, azaz nem képesek a csúcsidőszakokban megakadályozni, hogy torlódás alakuljon ki a forgalmas kutaknál. Ez nem csak a vásárlóknak, de az adott esetben a kútnak is kellemetlen, hiszen a várokozó autók nagy száma láttán inkább a legközelebbi másik kúthoz hajthatnak az ügyfelek.


Hirdetés


A Shell olajvállalat és a Jaguar most bejelentették, hogy szeretnék megoldani a problémát. A Shell kifejlesztett egy alkalmazást, amellyel a tankolás után az autósok szinte azonnal távozhatnak a kútról, nem kell bemenniük a kasszához, a költség ugyanis gyorsan ráterhelhető az autók fedélzeti számítógépein futó shelles alkalmazásban beállított bankkártyára. A rendszer elsőként az Egyesült Királyságban válik tesztelhetővé, méghozzá a 2018-as évjáratú Jaguar F-PACE / XE / XF járművekben. Jelenleg a Paypalt és az Apple Pay-t támogatja, de idővel az Android Pay-jel is kompatibilissé válik.



A Jaguar szerint a Shell új szolgáltatása a nem túlságosan távoli jövőben az Egyesült Királyságon kívül is bemutatkozhat majd. Az autógyártó szeretné, ha idővel például a parkolásért, vagy éppen a gyorséttermek autós pultjainál is lehetne fizetni az autók fedélzeti számítógépein keresztül.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.