Hirdetés

Padlóra küldhetik az autógyártókat a hackerek



|

A tőzsde miatt megéri majd kiaknázni a támadóknak a sérülékenységeket.

Hirdetés

Az autók világába nagy mértékben betört a technológiai szektor az elmúlt években. Tény, hogy sokat javult a fogyasztói élmény, de ezzel egyszerre a hackerek is egyre több mindenhez férnek hozzá, például a személyes adatainkhoz és az autógyártók vásárlóinak a hálózatához. 

Hirdetés

A Stroz Friedberg kockázatelemző cég szerint meg kell érteni, hogy miért fontos a hackelések megelőzése és kezelése. 

A Jeep 2015-ös botránya megmutatta, hogy nem csak biztonsági szempontból veszélyesek az autókat célzó támadások, de a cégeket is tönkretehetik a tőzsdén. A hackerek számára a részvénypiac így igazi aranybánya lehet

A hackereket általában a pénz mozgatja, és kevés időbe és erőfeszítésbe kerül számukra, hogy például a General Motors vásárlóit vegyék célba. A tőzsdén pedig már csak azzal is pánikot kelthetnek, ha sérülékenységeket találnak az autók rendszereiben. 

A támadók várhatóan előszeretettel fogadnak majd az autógyártók részvényei ellen, és aztán lendülnek akcióba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.