Hirdetés

A legmenőbb okoskütyü: Anya



|

Mindenkinek szüksége van egy kis odafigyelésre és törődésre. A Sen.se Mother egy egész család felett tud anyáskodni.

Hirdetés

Nagyon sokféle szenzoros technológiával találkoztunk már, és vélhetően még rengeteggel fogunk, mivel nagy jövőt jósolunk a való világ jelenit digitalizáló, feldolgozó, majd a felhasználót tudatosabb életvitelre ösztönző megoldásoknak.

Láttunk már növénybe szúrhatót, ami szól, hogyha az adott virágot, kaktuszt stb. öntözni kell, netán trágyázni; olyat, ami cukorbetegeknek segít tudatosabban élni; ami szól, hogyha túl gyorsan eszünk; nem is beszélve egyik személyes kedvencünkről a Netatmo személyes időjárás jelentő állapotáról, ami mellett tudatosabban szellőztethetünk és állíthatjuk be a szobánk hőmérsékletét.



Hirdetés


Summa summarum sok mindennel találkoztunk már, ám a CES-en bemutatott Sen.se Mother mégis túltesz mindegyiken, hiszen az életünk során több területen is hasznát vehetjük, és nem csak mi, hanem egész családunk, akiknek még egy személyes - a valós cselekedeteink alapján - összeállított kimutatást is kínál. Érdekesen hangzik nem? A termék tehát őrködik felettünk és vigyáz egészségünkre, pont mintha az édesanyánk lenne. Íme egy rövid videó, hogy pontosan mi mindenre képes.

 



A megoldás központi része a Matrjoska formájú központi vevőegység, az anyag, amely gyűjti a szenzoroktól érkező jeleket, majd felküldi azokat a felhőbe. A kapszulák, amiket a gyártő egyszerűen csak sütiknek nevez rendelkeznek mozgásérzékelővel, amit az egyedi appokkal speciális feladatokhoz finomíthatunk.

 

 

Rendelkezik ezen felül hőmérővel, képes érzékelni az anyától mért távolságot és jelezni, ha közel van a központi vevőegységhez, valamint akár egyedi méréseket is beállíthatunk. A Sen.se jelenleg 12 külön programot kínál hozzá.

01 - Séta: lépésszámláló, amellyel mérhetjük az egy napon belül megtett távolságot
02 - Fogmosás: a szenzor a fogkefére húzható, így figyelhetjük azt, hogy a családon belül ki nem figyel oda kellően a megfelelő szájhigiéniára (ezzel kivált egy okosfogkefét is)
03 - Kávé: a kávéfőzőre rakva méri azt, hogy egy nap mennyi koffeines italt főzünk le
04 - Házőrzés: jelez, ha a távollétünkben valaki kinyitja a bejárati ajtónkat
05 - Jelenlét figyelés: nézi azt, hogy a család tagjai közül ki van otthon jelenleg, illetve hogy általánosságban ki mennyi időt tölt a lakásban
06 - Gyógyszerőr: a pirulás dobozra téve szól, ha nem vettük be a napi adagunkat és akár értesítést is küld egy mobiltelefonnak
07 - Hőmérséklet: riaszt, ha a beállítotthoz képest hidegebb, vagy melegebb van
08 - Locsolás: a növényeink megfelelő táplálásáról gondoskodik
09 - Hidratálás: a vizes üvegre helyezve gondoskodik a napi vízbevitelünkről
10 - Titkok: tegyük rá egy féltve őrzött tárgyra a szenzort, hogy riasszon, ha valaki elmozdítja azt
11 - Alvás: a párnánk alá helyezve a sütit, méri azt, hogy elegendő időt töltünk-e alvással
12 - Hűtő: szól, ha nyitva maradt véletlenül a hűtő ajtaja, vagy egy meghibásodás során odabent emelkedne a hőmérséklet

Ám nem csak mér, hanem elemez is, mivel a funkciókhoz egyedi applikációk tartoznak, ahol minden fontos adatot egy helyen láthatunk. Sőt még egy Flipboard szerű újságot is kaphatunk hozzá, ahol láthatjuk a családunkkal kapcsolatos legfontosabb híreket.

 


A termék jelenleg még nem kapható, ám 199 euróért már előrendelhető, amelyért cserébe négy szenzort, és egy gondoskodó anyát kapunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.