Cseveghetünk a Nuance PC-s asszisztensével



|

Az új Dragon Assistance új szintre emeli a hangvezérlést.

Az Intel számára kifejlesztett új generációs Dragon Assistant technológiát nem csak a RealSense esetén használhatjuk, hanem attól függetlenül is elérhetjük a Nuance Siri riválisát (ami mögött egyébként szintén a cég technológiáját találjuk). A jelenleg még béta állapotú megoldás figyelemreméltó, nem csak azért, mert vélhetően hamarosan mindennapossá válik majd a hangalapú vezérlés, hanem ezért is, mert a szoftver kétirányú kommunikációra képes. A vállalat közleménye alapján a cél egy olyan személyi asszisztens megalkotása volt, ami képes értelmezni az emberi beszédet, és nem kényszeríti rá a tulajdonosát, hogy meghatározott parancsokat magoljon be. A lenti videóban látható, hogy ez pontosan hogyan működik.

 



Például ha feltesszük neki a kérdést, hogy ki rendezte a Ponyvaregényt, akkor egyből rávágja: "“Quentin Tarantino". Erre a jelenlegi megoldások is képesek. Ám ha arról kérdezősködünk, hogy kik játszottak a mozifilmben, akkor a többség már elakad, mert nem határoztuk meg, hogy pontosan melyik mozgóképre gondoltunk, az új Dragon Assistant azonban felfogja a két kérdés közötti összefüggést.



Hirdetés


Ennek érdekében a háttérben lévő intelligencia több mint 170 szolgáltatással működik együtt - például Facebook, Twitter, Spotify és TripAdvisor -, amely létszám könnyedén bővülhet a jövőben, mivel egy nyitott ökoszisztémáról van szó. A szoftver jelenleg két személyiséggel használható: választhatunk az amerikai hölgy és a brit komornyik közül. A magyar lakáj sajnos nincs az opciók között, mivel a megoldás egyenlőre csak angol nyelven használható.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.