Hirdetés

Elképesztő fitness-trackert mutatott be a Sony



|

A Core-t egy egész sor termékbe beépítik majd. A chip „okos naplóként” követi nyomon életünk legfontosabb eseményeit.

Hirdetés

A Sony viszonylag régóta fejleszt hordható elektronikai eszközöket, de fitness trackereket eddig nem gyártottak. Most viszont belecsaptak az alacsony kalóriatartalmú lecsóba: a japán gyártó a CES 2014-en mutatta be új, Core névre keresztelt megoldását.

Az aprócska chip a Sony valaha gyártott legkisebb kütyüje. A tervek szerint egy egész sor termékbe beépítik majd – köztük egy okoskarkötőbe, amelyet idén tavasszal fognak piacra dobni. A Core az olyan funkciót képes ellátni, amit egy modern fitness trackertől elvárhatunk. De ennél jóval többet is: afféle „okos naplóként” működik, amely folyamatosan nyomon követi életünk fontosabb momentumait.

A Sony hardvergyártó partnereivel jelenleg egy sor olyan termék kifejlesztésén dolgozik, amelyekbe beépítik majd a Core-technológiát. Mivel a chipet Kuni Suzuki, a Sony Mobile vezérigazgatója mutatta be a CES-en, több, mint valószínű, hogy az Xperia-vonal okostelefonjaiba is bekerül majd.

A The Verge tudósítójának lehetősége nyílt arra, hogy kipróbálja a Core-t a Sony standján. Mint írta, az eszköz „zavarba ejtően vékony és könnyű”. A Sony illetékesei szerint a kütyü öt napig bírja egyetlen feltöltéssel – ami tulajdonképpen nem is annyira meglepő, lévén, hogy kijelző helyett csupán néhány LED került bele, amelyek heves villogásba kezdenek, ha a felhasználó megnyomja az eszköz egyetlen gombját. Jutott bele viszont vibrációs motor, ami a kapcsolódó okostelefonra beérkező hívásokról értesíti a tulajdonost – amelyeket egyébként egyetlen gombnyomással le is némíthatunk.

Hirdetés

A gombnak egy másik, sokkal érdekesebb funkciója is van: ez a „life bookmark”, amely lehetővé teszi, hogy megjelöljük napunk egy-egy fontosabb pillanatát, amelyeket – pontosabban az abban a pillanatban rögzített adatokat – azután visszanézhetünk a Core-hoz fejlesztett okostelefon-alkalmazás segítségével.

A Sony Lifelog appja csodaszép dizájnt kapott. Az alkalmazás lehjetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy integrált idővonal mentén oda-vissza lapozgassanak a Core segítségével rögzített pillanatok – például képek, „életesemények” – között. A Lifelog az időjárás-jelentéseket is rögzíti, sőt, előrelapozva a következő napok prognózisait is megnézhetjük. Az app azt is számon tartja, hogy milyen médiatartalmakat fogyasztottunk, így az általunk megnézett filmek, meghallgatott zenék is bekerülnek a személyes naplónkba. Mivel fitness trackerről va szó, természetesen ugyanez vonatkozik az edzéseinkre is: futás vagy kerékpározás közben az alkalmazás kérésre akár térképet is készít az útvonalunkról.

A Core-t a jövő év első negyedében fogják forgalomba hozni Európában és az USA-ban, az ára 99 euró lesz. A chippel egy időben a Sony egy három színben kapható karkötőt is piacra dob majd a chiphez, ezek várhatóan 15-20 euróba kerülnek majd.

A CES-sel kapcsolatos további híreinket itt olvashatjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.