Hirdetés

LTE-kapcsolat és app store a 2015-ös Chevroletekhez



|

A GM a CES-en jelentette be, hogy egyes jövőre bemutatásra kerülő autóik mellé saját alkalmazásokat és LTE-kapcsolatot is adnak majd.

Hirdetés

Az autók egyre inkább hatalmas, guruló okostelefonokká válnak. A Google hétfőn, a CES-en jelentette be, hogy neves autógyártók és informatikai cégek részvételével megalapította az Android operációs rendszert használó autós szórakoztató rendszereket fejlesztő Open Automotives Alliance-t. A General Motors is meglátta az okostelefon-technológiában rejlő lehetőségeket: 2015-ben bemutatásra kerülő modelljeiket beépített LTE-kapcsolattal is ellátják majd, és egy saját alkalmazásboltot is indítanak.

A Chevrloet AppShopból letölthető appokat annak az SDK-nak a segítségével fejlesztették ki a szoftvercégek, amelyet a tavalyi CES-en mutatott be a GM; az LTE-integráción a rendszer februári bejelentése óta dolgoznak a szakemberek.

A The Verge beszámolója szerint az AppShop külsejét és használhatóságát tekintve leginkább egy kezdetleges iOS App Store-ra vagy Google Play-re hajaz. Az alkalmazásokat egy, az autók műszerfalába épített érintőképernyőn megjelenő l listából választhatják ki a felhasználók. Miután letöltötték őket, automatikusan frissülnek, és a sofőrök ikonszerűen rendezhetik el őket egy kezdőképernyőn.

Hirdetés

A Chevrolet-tulajdonosok az AppShop induláskor nagyjából egy tucat app közül választhatnak majd: köztük a The Weather Channel, a Slacker Radio és az NPR szoftvereiből.

A gyártó igyekszik minél nagyobb befolyást szerezni az app-portfolió felett, a fejlesztők csak a GM szakembereinek jóváhagyásával tölthetik fel a programjaikat a szoftveráruházba. Ennek elsősorban vezetésbiztonsági okai vannak: az olyan appokhoz, amelyek megzavarhatják a sofőrt az autó irányításában és így balesetveszélyesek lehetnek, nem adja a nevét a vállalat.

A GM az USA-ban az AT&T-vel közösen dolgozik a beépített LTE-kapcsolat biztosításán. Az előzetes hírek szerint a vásárlók az autógyártó weboldalán keresztül választhatják majd ki a kapcsolódó előfizetési csomagokat.

Az új szolgáltatásokat első körben a 2015-ben nemutatásra kerülő Corvette, Malibu, Impala és Volt modellek vásárlói vehetik majd igénybe.

A CES-sel kapcsolatos további híreinket, cikkeinket, összeállításainkat itt olvashatjátok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.