Hirdetés

Új Asus mobilok a Zen jegyében



|

Megfizethető Androidos okostelefonokkal és 8 hüvelykes táblával újított a tajvani gyártó.

Hirdetés

Jonney Shis, az Asus vezérigazgatója szinte extázisba került, amikor az új ZenFone mobilok árazása került szóba, ami nem csoda, mivel a család legkisebb tagja 99 dolláros áron kerül majd forgalomba, míg a csúcsmodellért 199 dollárt (körülbelül 44 ezer forintot) kérnek majd el. A megfizethető mobilokban közös az Intel Atom architektúra, az 1 GB RAM, a microSD bővítés lehetősége, az Android 4.3-as operációs rendszer (hamarosan 4.4-re frissítve) a ZenUI egyedi felülettel kiegészítve, valamint az öt különböző színű változat.

 



A Zen család legerősebb tagja a ZenFone 6 hat hüvelykes IPS kijelzővel (1280x720) rendelkezik, ami a GloveTouch technológiának köszönhetően kesztyűben, valamint - a PenTouch megoldással - stylus tollal is vezérelhető. A tepsifon az előzetes híreknek megfelelően nem kis darab, hiszen például a korábban általunk is tesztelt Nokia Lumia 1520-at is lekörözi a méreteit tekintve. A belsejében egy 2 GHz-es Intel Atom Z2580 processzor dolgozik, amit egy 3230 mAh-ás akkumulátor táplál. A hátlapjára egy 13 megapixeles kamerát raktak az Asus mérnökei, a selfizéshez pedig egy 2 megapixeles előlapi kamerát kapunk.



Hirdetés


A 149 dolláros ZenFone 5-be egy kisebb IPS kijelző került azonos felbontás mellett, amely mellett közös pont a CPU, a kesztyűs vezérlés lehetősége, ám egy jóval kisebb, 2050 mAh-ás akkumulátort építettek bele, illetve a kamera is "csak" 8 megapixeles.

 



A család legkisebb tagja a 4 hüvelykes (800x480 felbontású) kijelzővel rendelkező PadFone 4, amelyben egy 1,2 GHz-es Atom Z2520 processzor és egy 5 megapixeles kamera teljesít szolgálatot, míg az akkumulátor fronton egy 1170 mAh kapacitású modellt kapunk.

Újdonságként fogható fel ezen felül az Asus VivoTab Note 8 táblagépe, habár már szinte minden tudni lehetett a termékről még a CES előtt. A 8 hüvelykes 8.1-es tábla 1280x800 pixeles IPS kijelzővel, 1,86 GHz-es Bay Trail Atom chippel, 2 GB beépített memóriával, 5 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik. Különlegessége a hozzá járó Wacom stylus, ami jóval kifinomultabb a hasonló paraméterekkel rendelkező Dell Venue Pro 8 megoldásánál. A termék 299 dolláros áron (32 GB) már megvásárolható lesz, míg a 64 GB-os variánsáért 349 dollárt kérnek majd el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.