Hirdetés

Kombinálják az ujjlenyomat-olvasót az arcfelismeréssel



|

Többfaktoros biometrikus technológiát mutatott be a CES-en a Synaptics: az okostelefon döntheti el, hogy arcfelismeréssel vagy ujjlenyomattal azonosít minket.

Hirdetés

A Synaptics izgalmas újítást mutatott be a CES-en: az érintőpadjairól és ujjlenyomat-olvasóiról híres cég összeállt az arcfelismeréssel foglalkozó KeyLemonnal, és létrehoztak egy többfaktoros biometrikus technológiát. 

Hirdetés

Ez lehetővé teszi a jövőbeli eszközök számára, hogy az ujjlenyomatunkat és az arcunkat felváltva vagy párhuzamosan fogadják el azonosításként - de akár mindkettőre is szükség lehet. 

Egyszerűen fogalmazva a felhasználó döntheti majd el, hogy melyik hitelesítési módszert választja - de ha hideg van odakint, és a kesztyű miatt problémás az ujjlenyomatunk használata, akkor az okostelefon automatikusan tudja majd ezt érzékelni, és arcfelismerésre váltani. A letöltéseknél és fizetéseknél mindkét azonosításra szükség lehet. 

A jelenlegi készülékek leginkább csak az ujjlenyomat-olvasókra építenek ilyen téren. Bár a Galaxy Note 7-ben volt íriszszkenner, egyszerre ott is csak egy módszert lehetett használni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.