Hirdetés

Indul a Computex 2009



|

A Computex a világ egyik legnagyobb számítástechnikai kiállítás, és a mostani rendezvény méretében talán még a CeBIT-et is megszorongatja. A PC World és a geeks.hu összefogásával friss, helyszíni tudósításokkal és hírekkel jelentkezünk!

Hirdetés

A Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) és a Taipei Computer Association (TCA) szervezésében megrendezésre kerülő Computex 2009 a világon második legnagyobb, Ázsiában pedig a legnagyobb számítástechnikai szakkiállítás. A kiállítás és vásár június 2-6. között kerül megrendezésre és idén a szokottnál is nagyobb prioritást élvez a gyártók körében. A PC World és a geeks.hu közös tudósításai itt, a PC World Online virtuális hasábjain is olvashatók, de a jobb oldali oszlopban található Computex RSS box további hírekre és helyszíni tudósításokra is mutat. Habár azt nem lehet egyértelműen állítani, hogy a méretét tekintve még mindig világelső CeBIT 2009-ben teljesen érdektelen lett volna, a gazdasági válságra való tekintettel azok a gyártók, akik úgy döntöttek, hogy ebben az évben kihagyják valamelyik kiállítást, azok szinte kivétel nélkül Hannoverből hiányoztak – mondván, inkább a Computexre készülnek.

20090602-computex-2009.jpg


Taiwanban a legfontosabb kiállítók között ott az Intel, az AMD, az MSI, az ASUS, az Acer, a GIGABYTE, a Microsoft, a Shuttle, a KINGMAX, a Kingston, a VIA, a Hitachi, a CLEVO, a CMO, a Realtek és a Ritek, hogy csak pár nevet említsünk. A kiállítás mérete a tavalyihoz képest szinte alig változott; 2009-ben 1712 kiállító 4498 standja várja majd az érdeklődőket, míg tavaly 1725 kiállító és 4492 stand volt. A Computex ezzel együtt az évtized végére hatalmasat nőtt, mert míg 2005 és 2007 között nagyságrendileg ugyanakkora volt (kb. 1300 kiállító és 2900 stand), addig a tavalyi Computex úgy lett minden idők legnagyobbika, hogy az előző évihez képest a kiállítók száma 30, a standok száma 53%-kal nőtt.

A TAITRA és a TCA ebben az évben kb. 100 ezer látogatót vár, a Computex elsődleges célja pedig természetesen a kínálat és kereslet találkoztatása. A becslések szerint idén nem kevesebb, mint 20 milliárd dollár értékben kötnek majd megrendeléseket, köszönhetően annak is, hogy a Computexre a világ minden tájáról számos olyan nagyvállalat látogat el potenciális vevőként, amelynek éves forgalma meghaladja az 500 millió dollárt.


Kíváncsi további Computex 2009 hírekre? Kattintson:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.