Hirdetés

64 bites Celeron processzorok



|

Hirdetés

Az új típusú chipek elsődlegesen a költségérzékeny felhasználók számára jelenthetnek nagy vonzerőt - bár a konkrét árakról még nem állnak rendelkezésre információk.

Az óriásvállalat Celeron termékvonala hosszú évek óta roppant sikeres. Itt ugyan nincsenek technológiai bravúrok, hangzatos kifejezések, vagy mezőnygyalázó teljesítmény, de nem is ez a cél. A Celeron rendszerek megbízhatóak, és teljesítményükhöz képest jó árfekvésben kaphatók, és az előnyök sora hamarosan a 64 bites kompatibilitással is bővülni fog. Noha a 64 bites alkalmazások még napjainkban sem olyan elterjedtek (miután a szoftverek kódjának is támogatniuk kell a technológiát, ide értve természetesen az operációs rendszert), de azért lassú fejlődés tapasztalható e téren. Úgy néz ki, hogy az Intel idén összesen hat megoldással fog jelentkezni Celeron D néven, a 2.5 Ghz -es tartománytól egészen 3.2 Ghz -ig.

Jelölésük eléggé egyszerű sémát követ, így könnyű megjegyezni: a 64 bites processzorok verziószáma eggyel nagyobb lesz, mint "hagyományos" társaiké (tehát például a 3.2 Ghz-es modellé 350 helyett 351). A "D" toldalék az új processzorok nevében mindamellett elég érdekes, mert ez eredetileg a két maggal rendelkező, "DualCore" technológiával gyártott Pentium 4-es processzorok elnevezéséhez kapcsolódott. Konkrét árak ugyan még nem ismertek, de túlzottan magas árfekvésre nyilván most sem kell számítanunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.