Hirdetés

Computex 2007 - helyszíni tudósítás



|

Megnyitotta meg kapuit a tajvani Computex kiállítás, Ázsia legnagyobb és a világ második legnagyobb IT seregszemléje. Munkatársunk képriporttal jelentkezik a helyszínről.

Hirdetés

Ma nyitotta meg kapuit a tajvani Computex kiállítás, Ázsia legnagyobb és a világ második legnagyobb IT seregszemléje. Munkatársunk képriporttal jelentkezik a helyszínről.

 

A Computex ma nyitotta meg kapuit Tajpej szívében, a város jelképének számító 101-es épület tövében. A hagyományos helyszín, a kiállításnak otthont adó négy csarnok utoljára látja vendégül a világ második legnagyobb IT seregszemléjének látogatóit, jövőre vadonatúj helyszínre költözik majd a kiállítás. Tegnap hirdették ki a "Legjobb választás" díjjal jutalmazott termékeket, melyek közül a legérdekesebbeket mutatjuk be.

 

Microjet Inkjet 101 fotónyomtató


Nem is annyira a képességei - 4800 x 1200 dpi felbontás, színpigment nyomtatópatron integrált fejjel - az, ami érdekessé teszi a csúnyácska tintasugaras nyomtatót, hanem sokkal inkább az, hogy a telített nyomtatópiacon egy tajvani cég is igyekszik jelen lenni, saját fejlesztésű fejjel és nyomtatóművel ellátott termékkel.

 

microjet101.jpg

 

A-Data Mini Cube 1" Hard Drive


Az aprócska, mindössze egy hüvelykes eszköz 16 gigabájtos merevlemezt tartalmaz és USB 2.0 felületen keresztül csatlakozik a számítógéphez. A képen a Computex konnektorfülű kabalája Plug is látható.

 

adata1.jpg

 

A-DATA SSD meghajtók


Ugyan nem kaptak érte díjat, de az A-DATA Solid State meghajtókat is bemutatott standján. A 32 és 64 gigabájtos egységek párhuzamos és soros ATA csatolófelülettel is hozzáférhetőek lesznek.

 

adata2.jpg

 

Genius SlimStar 820 Solargizer


Ki ne ismerné a napelemmel működő kalkulátorokat!? A Genius mostantól ugyanilyen technikával működő zsinórnélküli billentyűzetet kínál. A hozzá járó optikai egér természetesen szárazelemmel működik, de azokkal is 15 hónapig bírja. A biztonság kedvéért a billentyűzetnek akkuja is van és USB kapuról is feltölthető.

 

genius.jpg
Intel Transformers és a 3D monitorok

 

Intel Transformers


Jó eséllyel indulhatnának a "világ legrosszabb munkája" versenyen azok a fiatalemberek, akik az Intel Transformer-szerű maskaráiban bújnak meg. A közel harminc fokos melegben és a veszedelmesen magas páratartalomban nem ez a legkomfortosabb munka a világon.

 

inteltransformers.jpg

 

Külső merevlemezházak


Minden kiállításnak és időszaknak megvannak az aktuális slágertermékei. Egy időben mindenki USB HUB-okat tűnt gyártani, aztán az optikai egerek voltak a soron. Most úgy tűnik a fél ipar az alumínium külső merevlemez házakra állt rá. Érdekes, hogy régi patinás gyártók is készítenek ilyen termékeket. Igen, ez a Philips az a Philips.

 

philips.jpg

 

Zalman 3D


Nem a kép mozdult be, hanem "egy szemmel" - azaz a fényképezőgép objektívjén keresztül nézve - ilyen képet adnak a Zalman 3D-s monitorai. A kitűnő hűtési megoldásairól híres cég 22 és 19 hüvelykes kivitelben is kínálja 2D és 3D képes monitorait. A 1280 x 1024, illetve 1680 x 1050 képpont felbontású kijelzők a 3D-s képet egy speciális lencsével ellátott szemüvegen keresztül nézve jelenítik meg.

 

zalman.jpg

 

Van, amiben a Computex utánozhatatlan, mégpedig a a standokon megjelenő lányok alulöltözöttsége. Amikor viszont egymástól karnyújtásnyira lévő standokon igyekeznek egymást túlkiabálni, az nagyon kellemetlen.

 

lanyok.jpg
Videó felvételek az első napról

 

Felvételeinken a Computex egyes csarnokát tekinthetik meg a nyitás utáni első napon, illetve részesei lehetnek annak a korábban említett "élménynek", amikor a hosztesszek két standnyi távolságból igyekeznek egymást túlkiabálni.

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.