Hirdetés

Ember és gép együtt, nem egymás ellen – elstartolt a Computex



|

Az MI nem levált, hanem kiegészíti és segíti az embert - ez a mottója az idei kiállításnak, ami egyidős az első PC-vel és bár kisebb lett, mint a Covid előtt, nem úgy tűnik, hogy egyhamar lehúzza a rolót.

Hirdetés

Kedden, május 30-án nyitja meg kapuit az idei Computex kiállítás Tajvanon, mi pedig a helyszínről tudósítunk nektek minden érdekes bejelentésről, termékről, trendről stb. Az első Computexet 1981-ben tartották, pont akkor, amikor az első PC is piacra került. Az évek során sokat változott a PC-ipar, de vele együtt a kiállítás is, ezt pedig kevés hasonló rendezvény tudja elmondani magáról.

James C. F. Huang, a rendező Taitra elnöke nyitotta meg hivatalosan a rendezvények sorát a mai napon, és rögtön el is mondta, hogy ismét egy nagy változást élünk meg, ahol már nem az eszközök, az internet vagy éppen a felhő a legfontosabb, hanem a mesterséges intelligencia, ami az életünk minden területén drámai változásokat fog elhozni - remélhetően jó értelemben. A kiállítás idei szlogenje is erre az optimizmusra és változó világra utal:

Together we create

vagyis együtt alkotunk, ahol az ember és az MI gyümölcsöző kapcsolatára gondoltak. A gépi intelligenciára úgy kell tekinteni, mint az ember okos partnerére, nem pedig helyettesítőjére, ám ahhoz, hogy ez tényleg hasznos technológia lehessen, még nagyon sokat kell dolgozni, innoválni.

Hirdetés

Ebből kapunk alapos ízelítőt az idei Computexen, amire jó példa, hogy a Taitra nyitókonferenciáját követően rohantunk is át az Nvidia 2 órás(!) előadására, ahol Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója kereken 2 órát beszélt az MI-ről és annak fontosságáról, ahhoz kapcsolódó új termékekről - még akkor is az MI-é volt a főszerep, amikor a gamingre terelődött a szó, de erről külön cikkünkben részletesen olvashatsz.

Kisebb, de fontos

Az idei Computexen még nagyon sok helyen futhatunk majd bele ilyen-olyan MI-megoldásokba és mindről be is számolunk majd nektek a következő napok folyamán. A Covid kicsit megtépázta az idei kiállítást is, de azért az 1000-nél is több kiállítócég azt mutatja, hogy még mindig megkerülhetetlen a chipgyártás hazájában rendezett esemény.

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.