Hirdetés

Gamer monitorokkal, prémium alaplapokkal és mini PC-kkel támadja a Computexet az ASRock



|

Valóságos erődemonstrációt tart a rendezvényen a tajvani gyártó.

Hirdetés

A héten kezdetét veszi a tech világ egyi legfontosabb visszatérő eseménye, a tajveji  Computex számítógépes expó, amely annak ellenére is megkísérli lázba hozni a publikumot, hogy a pandémia lecsengése óta kifejezetten gyászos számokat produkál az iparág szinte összes szegmense a komplett PC-ktől a videokártyákon át a memóriákig.

Rajtunk biztos nem fog múlni a siker, hiszen a PC World ezúttal egyenesen a helyszínről tudósít majd a legfrissebb bejelentésekről, addig is pedig itt egy kóstoló az ASRocktól, amely nem bírt magával, és már a kiállítás előtt megmutatta, mi mindent visz ki a Computexre.

Hirdetés

A tajvani gyártó 6 korábban megjelent termékkel, valamint új gaming-és üzleti-fókuszú ajánlatokkal igyekszik felkelteni a közönség érdeklődését. Az izgalmasabb tételek közé tartozik a PG558KF gaming monitor, amely 55 hüvelykes kijelzővel támad, 8K-s felbontást kínálva. Aki viszont valami kisebbre vágyik, azt a 32 hüvelykes PG32UMF szólíthatja meg, 144 Hz-es képfrissítéssel, 1152 zónás local dimminggel és a HDR 1400 szabvány támogatásával.

Ezzel azonban még messze nincs vége a monitorok sorának. Az ASRock a 27 hüvelykes Phantom Gaming PG27QF2A-t is elviszi az expóra, QHD felbontással és 165 Hz-es képfrissítéssel. A termékbe a Phantom Gaming-sorozat védjegyének számító Wi-Fi antenna is került, s ezzel a gyártó ígérete szerint sokat javít a késleltetési időn és kiküszöböli a lag-problémákat a streamelt játékok során.

A fenti monitorok mind a drágább kategóriákban versenyeznek, az ASRock viszont az év második felében két olcsóbb ajánlatot is piacra dob majd az A27FE és az A24FE képében. A 27 és 24 hüvelykes megjelenítők Full HD felbontású IPS LCD panelekkel érkeznek, 100 Hz-es maximális képfrissítéssel és az AMD FreeSync technológia támogatásával, így ideális választásnak bizonyulhatnak a tisztes minimummal is megelégedő játékosoknak.

Az alaplapokra tovább evezve a cég a prémium szegmensbe szánt Z790 Nova WiFi 7-tel szeretné lenyűgözni a publikumot, ami már a legfrissebb WiFi 7 szabvánnyal és 5 Gbps-os LAN-nal fut be, vezetékes és kábeles kapcsolat esetében is villámgyors internetezést téve lehetővé. A nagy energiafogyasztású számítógépekbe szánt luxuslap mellé a valamivel olcsóbb kategóriában versengő Z790 Riptide WiFi és a Z790 Lightning WiFi is érkezik, mindkettő szerszám nélkül szerelhető M.2 hűtőbordákkal.

S ha már a kedvezőbb áraknál tartunk, sokan üdvözölhetik a Taichi Lite szériás alaplapok elrajtolását is, amely a Z790/B650E Taichi modelleken alapul, de az azokat jellemző egyedi dizájn és RGB-fények nélkül, pusztán a funkcionalitásra és a strapabírásra összpontosítva. A recept eredménye a csúcskategóriás alaplapokéval 100%-ban megegyező specifikáció, amely ebben a formában jóval kevésbé terheli meg a vásárlók pénztárcáját.

Végezetül pedig az ASRock a vadonatúj DeskMeet-szériás Mini PC-ket is elhozza a Computexre, melyek már az AMD Ryzen 7000-es processzoraival, DDR5-ös memóriával és PCI3 5.0-s SSD-kkel szolgálják ki a vásárlókat. Ebben a termékcsaládban különösen izgalmasnak tűnik a DeskSlim modell, ami egy mindössze 6,5 L-es házzal spórol helyet az íróasztalunkon.

Mindent összegezve tehát az ASRock cseppet sem aprózza el a computexes jelenlétet, a monitorokra helyezett nagy hangsúlyból pedig arra következtethetünk, hogy a gyártónak bejött a terjeszkedés, hiszen még csak néhány hónap telt el az első Phantom Gaming-megjelenítők leleplezése óta.

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.