Hirdetés

Adattárolási trükkök a Computexről



|

Sikeresen és stílusosan oldotta meg az Adata a villámgyors M.2-es SSD-k nagy gondját, de jutott rivaldafény az 5,5 GHz-es memóriának, a biztonságos adattárolásnak és a szuperhasznos töltőállomásnak is.

Hirdetés

Bejárta az egész internetet, hogy az Adata-nak sikerült 5,5 GHz-en, pontosabban 5531 MHz-en járó DDR4 memóriamodulokat készítenie. Az extrém tuning mellett persze nem feledkezett meg a cég az RGB-mentes világról sem.

Hirdetés

XPG

Az egyik hasznos újdonság az Adata computexes standján a Storm II RGB M.2 SSD Cooler volt. Ez egy speciális borda, amely hűvösen tartja a leggyorsabb NMVe SSD-t is, ráadásul mindegyik M.2-es foglalattal kompatibilis, amit asztali gépben találunk. A Storm II-nél a mérnököknek sikerült jelentősen, 25%-kal csökkenteni a vastagságot, ezzel a világ legvékonyabb RGB M.2 hűtőjét alkották meg. A világítás természetesen vezérelhető, az XPG RGB Sync applikációval ráadásul a ventilátor fordulatszámát is állíthatjuk 5 lépésben. Akinek az RGB világítás kevésbé prioritás, inkább a hűtés miatt szeretne ilyet, az Adata számára is készített egy M.2-es hűtőt.

Aki viszont még több fényt szeretne látni a gépében, az egy PCie kártyát is választhat Tornado néven, amelyen M.2 NVMe és SATA foglalat is van, a hűtés sem maradt le, a kártya minden maradék négyzetmilliméterén pedig RGB LED-ek találhatók.

Azért szerencsére a LED-ek villogása nem vakított el minket teljesen az XPG standon. A moddolt gépek közül kitűnt a Mars Project, amely természetesen XPG termékekkel volt telepakolva, a hűtése azonban ennél is érdekesebb: passzív bordát építettek a gép alsó és első részébe, amit csak végszükség esetén fújt meg 1-1 csendes ventilátor.

Tárolás kimaxolva

Az XPG-zóna mellett visszafogottabb falakra pakolták ki a rengeteg külső merevlemezt, SSD-t és memóriakártyát. Az SSD-k közül a Slim változatot emelnénk ki, amely a világ legvékonyabb külső USB-s merevlemeze, miközben nem felejtették el a strapabíróságot sem.

A külső SSD ma még drága mulatság, de ilyenből is létezik már strapabíró változat. Szintén érkezik a hazai boltok polcaira az egyre gyorsabb UHS-II SD és mSD kártyák serege, amelyek már a 4K 60 fps-felvételekhez is elegendően gyorsak. Bár egyre többet használunk felhőtárhelyeket, azért az USB-k kora sem ért még véget, akinek pedig nagy kapacitásra van szüksége az UE700-as elegáns megoldás akár 1 TB-os méretben is - persze megfelelő árcédulával.

Töltők minden méretben

A mobil eszközök töltése mindennapos fejfájást okoz minden felhasználónak, de azért van fény az alagút végén. Például az Adata új hálózati kockája, amely mindenféle biztonsági áramkört tartalmaz, emellett kellően nagy kapacitású ahhoz, hogy egyszerre akár 5 eszközt is tölthessünk vele.

Ezek közül a normál USB-k is nagy áramerősségre képesek, kapunk egy Type-C-t és egy QuickCharge csatlakozást is. Aki menet közben töltené mobilját, annak strapabíró, kompakt és Qi Wireless töltőfunkcióval felszerelt powerbankok is készültek.

További helyszíni hírekért, beszámolókért és videókért nézzétek meg a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkat!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.