Hirdetés

PC ház nyárra, tápegység az örökkévalóságig



|

Apró, de annál fontosabb változtatáson esett át a népszerű BitFenix Enso ház, amivel nem lesz többé gond a szellőzés. A tápegységek világában is van egy olyan újdonság, amire mindenképpen érdemes odafigyelni.

Hirdetés

Népszerű ház hazánkban a Bitfenix Enso háza és ez nem véletlen. Elegáns, letisztult előlapja körül szolid RGB-szalagok rejtőznek, az oldallap természetesen edzettüveg és gondoltak a kábelezésre, vízhűtésre egyaránt. Megnéztük, leírjuk, és a cikk végén videóban is megmutatjuk!

Hirdetés

Enso II

Az új, Enso II ház nem is változtat a már bevett recepten, a ház alapjai, a váza nem változott, ellenben az előlapot lecserélték. Ehhez egy speciális, kemény fémhálót használtak, amely mögött a légbeömlő nyílásoknál ideális méhkaptár-szerű hálót választottak. Nem hiányzik a porszűrő sem, sőt, ezt a fenti, 240 mm-es radiátoroknak kialakított nyílásnál is megkapjuk. Aki a fenti részre nem szeretne ventilátort vagy vízhűtést szerelni, lecserélheti a porszűrőt egy vaklapra is, amely szépen illeszkedik a felső lemezbe és mágnesesen rögzíthető.

A kétkamrás ház előlapja a hálós felépítésnek köszönhetően átlátszó, ami máris RGB-s ventilátorokért kiált: ebből három darab is elfér itt. Egy került hátra is, hogy teljes legyen a fényorgia, illetve a házat úgy alakították ki, hogy könnyedén elhelyezhessünk benne további szalagokat is.

Várhatóan az új modell az eredeti Enso mellett jelenik meg a piacon nagyjából azonos áron és még idén a boltokba kerül.

 

Titanium a maximalistáknak

Új tápegységen is dolgozik a BitFenix, méghozzá egy olyan modellen, amelyet a maximalistáknak szán. A 650 wattól akár egészen 1500 wattig skálázódó tápegységszéria, a BitFenix Vision M a legszigorúbb szabványoknak is megfelel, így megkapta a 80 Plus Titanium elismerő besorolást, amellyel csak nagyon kevés tápegység dicsekedhet. Ez az elérhető legszigorúbb 80 Plus szint, ahol a hatékonyság 96% felett van 50%-os terhelés mellett. Ami mégis, azok közül sem éri el mind a Cybenetics skálán az ETA-A+ zajszintet (ez rendkívül alacsony zajt jelent), amit azonban minden Vision M teljesít.

A moduláris felépítés sem hiányozhat és a halk hűtésről sem feledkeztek meg a mérnökök. Utóbbinál szándékosan nem alkalmaztak automatikusan leálló ventilátorvezérlést, helyette speciális, 135 mm-es modellt választottak, amely képes egészen alacsony, 200 rpm körüli fordulatszámon is jelentős légmennyiséget szállítani. Ilyen sebességen gyakorlatilag zajtalan a Vision hűtése, de mégis aktívan hűti a belső komponenseket. A belső egyébként a CWT-től érkezik és féldigitális vezérlésű, ami nagyjából annyit tesz, hogy a digitális vezérlést sajnos szoftveresen monitorozni és szabályozni nem lehet majd. Kérdésünkre a BitFenix még nem tudott konkrét árat mondani (valahol 120 és 400 Dollár/Euro körül lesz), ahogy arra is várni kell még egy darabig, hogy a szaküzletekben megjelenjen a 10 év garanciás új "szupertáp", de aki a leghatékonyabbat szeretné, annak fel kell készülnie az átlagosnál vastagabb árcédulára.

További helyszíni hírekért, beszámolókért és videókért nézzétek meg a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkat!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.