Hirdetés

Computex 2018: mostantól millió színben világíthat a füled



|

Meg se várta a Computex első hivatalos napját az ASUS, máris bejelentette a második félévre szánt újdonságait, ráadásul abból is egy elég tekintélyes adagot. Ebben a cikkben a Tajpejben látott (és a helyszínen ki is próbált) gamer kiegészítőket szedjük össze.

Hirdetés

Bár az este sztárja egyértelműen a ROG Phone érkezése volt, az ASUS gamer brandje alatt egy csomó új terméket jelentett be a még mindig hihetetlen színpadi érzékkel rendelkező Jonney Shih és csapata. A gamer-mobilnak is szenteltünk egy külön cikket és készül az új játékos laptopokról is a beszámoló, most viszont a kiegészítőkről lesz szó.

Hirdetés

Fülbemászó fények

Indulás előtt már elgondolkoztunk azon, hogy vajon milyen alkatrészben és komponensben jelennek még meg a színes fényekben pompázó ledes megoldások, és azon is elviccelődtünk, hogy majd olyasmiben is felbukkannak, ahol már nem is látjuk a szépségüket, például a fülhallgatókban. És hiába gondoltuk viccnek a dolgot, már itt is van: a ROG Delta gamer headset oldalán ott figyel a szivárvány. De persze nem csak a külcsínről szól az új füles, hiszen tényleg kifejezetten szép és tiszta hangzásképpel leptek meg az ESS quad-DAC és audiojel-eltérítéses technológiát használó hangsugárzók. A csatlakozó USB-C, a hagyományos felső pántos kialakításhoz pedig egész kényelmes fülpárnák társulnak, bár olyan hosszú ideig nem tudtuk hallgatni őket, hogy kiderüljön, mennyi idő után "pállik be" egy játékos hallójárata tőle.

Minden eddiginél gyorsabban

A játékosok körében előszeretettel mondogatják, hogy hálózaton csakis vezetékes megoldással játszanak, mert a wifi azért mégiscsak lassabb és akadozhat is, a lag pedig ugyebár nem barátunk. Erre lehet jó ellenpélda a ROG Rapture GT-AX11000, amely a világ első háromsávos 802.11ax Wi-Fi routere: új felépítésével akár 11 000 Mbps sebességet is képes nyújtani. Az ax szabvánnyal az eszköz 2,53-szor nagyobb adatátviteli sebességet ér el, mint bármelyik 802.11ac 4x4 router, ezzel gyorsabb kapcsolatot biztosít. Az OFDMA támogatás a 802.11ax Wi-Fi szabványban lehetővé teszi, hogy több eszköz legyen összefogva egyetlen csatornában, ami négyszeresére növeli a hálózat hatékonyságát, és csökkenti a késleltetést.

A 2,5 gigabites gaming port előnyt biztosít a hozzá kapcsolt eszköznek, 2,5X nagyobb átviteli sebességgel, ami tökéletesen illeszkedik az 5 gigabites LAN-nal felszerelt alaplapokhoz. A routerbe beépített fizikai gomb lehetővé teszi a felhasználók számára a Game Boost mód be- és kikapcsolását, hogy prioritást biztosítsanak a játékforgalomnak a hálózaton a még jobb játékélmény érdekében, és ehhez nincs szükség webes felületre vagy mobilalkalmazásra. Emellett persze csomó olyan beállítással zsonglőrködhetünk, amellyel a leggyorsabb vagy épp a legbiztosabb kapcsolatot oszthatjuk le a kiválasztott eszközeink számára - a Gamers Private Network (GPN) például biztosítja a legrövidebb kapcsolati útvonalat a játékos saját hálózata és a játékot futtató szerver között, hogy a lehető legkisebb ping és késleltetés érték mellett játszhassunk.

A gépház alatt, de nem elrejtve

Hűtőkkel is jelentkezett az ASUS gamer szakosztálya: a ROG Ryujin és ROG Ryuo páros a cég első két terméke ezen a területen, és már megint jön az OLED: a beépített 1,77 hüvelykes LiveDash színes kijelzővel akár valós idejű rendszeradatokat, vagy személyre szabott animált gifeket is megjeleníthetünk magán a hűtőn (és akkor megint azon kapjuk majd magunkat, hogy saját gépházunk belsejét bámuljuk boldogan, és nem a játékra figyelünk). Egy beágyazott mikroventillátor további hűtést biztosít a CPU aljzat közelében található VRM és M.2 SSD-k számára, a hőmérsékletet akár 20 Celsius fokkal csökkentve, a Noctua PPC hűtőventillátorai pedig extra halk működést ígérnek.

Tápot is kapunk ROG logóval, a Thor 1200W Platinum IP5X tanúsítvánnyal rendelkezik komoly porvédelmet biztosítva, a 120 és 240 milliméteres hűtőkkel kapható modell ventillátorait úgy tervezték meg, hogy optimális légáramot és állandó nyomást biztosítsanak. Természetesen a hűtők és a táp is Aura Sync kompatibilis, így ezeket is olyan megvilágítással láthatjuk el, amilyet csak megálmodtunk.

Nemsokára videón is végigtapogatunk mindent, addig pedig nézzétek meg a többi helyszíni beszámolónkat a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkon!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.