Hirdetés

Itt az ASUS ROG Phone, csomagolhat a topliga



|

Iphone X, P20 Pro vagy S9+? Felejtsd el őket! Az Asus gamer telefonja reggelire megeszi a teljes élmezőnyt, sőt, még olyat is mutat, amire eddig mobilon nem volt példa! Saját kezünkből mutatjuk meg az új királyt!

Hirdetés

Nem új terep a mobil az Asusnak, de bölcsen várt pár évet, hogy kialakuljon, milyennek is kéne lennie egy igazán jó gamer mobiltelefonnak. Láttunk már néhány próbálkozást a múltban, de szerencsére a ROG Phone eltér ezektől, sőt, a kézikonzolok világából is átemelt több, bevált trükköt.

 

Hirdetés

Erő, erő, erő!

A ROG, vagyis Republic of Gamers legnagyobb idei dobása a ROG Phone, amelybe abszolút a legfelső polcos komponenseket pakolták. Ez természetesen a Snapdragon 845-ös SOC-t jelenti, sőt, a tervezők a RAM+flash tároló kettősön sem spóroltak: 8 GB RAM és 512 GB flash tárhely került a telefonba. Ettől még nem feltétlenül lenne királyölő a ROG Phone, de fontos tudni a 845-ös SOC-kről, hogy válogatott chipeket használ az Asus, amelyek a speciális, hőkamrás hűtővel hűtve 2,96 GHz-en képesek dübörögni. Így már nem is kérdés, hogy minden teszten megveri az összes, eddig megjelent telefont.

A 6,2 colos kijelzőhöz AMOLED technológiát használt az Asus, és nagy meglepetés: megmaradt az alsó-felső káva! Persze nem a gomboknak és nem is céltalanul: itt egy-egy extra hangszóró figyel, hogy a játéknál ne cincogással kelljen beérnünk. De vissza a kijelzőhöz: itt 2160×1080-as felbontású, HDR-es panelt kapunk, a kontrasztarány az AMOLED-nek köszönhetően az egekben és a színhűség is tökéletes. Ami a játékoknál többet számít azonban, hogy a frissítési gyakoriság 90 Hz-es, a válaszidő pedig 1 ms.

Van itt még dupla kamera hátul (12+8 MP), 8 MP selfiekamera, 4000 mAh-s akkumulátor gyorstöltés funkcióval és…jack dugó!!!

 

Apró, de döntő extrák

Az apróságokra is odafigyeltek az Asus mérnökei és ez legalább annyit számít, mint a technikai specifikációk. Az extra hűtés és a nagy akkumulátor gyorstöltése mellett a felső részre két darab, nem mechanikus gomb is került, így nem a kijelzőn kell pötyögnünk a virtuális gombokon.

Ennél is nagyobb ötlet, hogy végre nem csupán a telefon alján, hanem fekvő módban, alul, középen (tehát a telefon közepén) is van egy Type-C csatlakozó, hogy játék közben ne zavarjon minket a füles vagy a töltő zsinórja.

 

Kiegészítők

A telefon oldalán lévő, extra Type-C nem csupán egy szimpla csatlakozó - a Type-C rész kapott egy extra kiegészítést is, így kiegészítőket is kapcsolhatsz majd a ROG Phone-odra. Itt van mindjárt az Aeroactive kiegészítés, ami extra hűtést ad a telefonnak, illetve a speciális, oldalsó csatlakozást használja, de tovább is ismétli, vagyis ennek az aljába is csatlakoztathatunk Type-C töltőt és jack-es headsetet.

Szintén sokan fognak örülni a dokkolónak, amivel monitorra kapcsolható a telefon, illetve billentyűzetet és egeret is használhatunk a játékokhoz, vagy akár a munkához is. Szintén izgalmas a WiGig dokkoló, ami zsinórnélküli csatlakozást tesz lehetővé, illetve egyedi, fizikai gombokkal telepakolt kiegészítő kontroller is készül a ROG Phone-hoz.

A végére hagytuk a legizgalmasabb kiegészítést: Ez a Twinview dock, ami egy speciális, dupla kijelzős dokkoló. Nyilván nem mi leszünk az elsők, akiknek rögtön a Nintendo 3DS jut eszébe, de itt a lényeg, hogy a telefont felülre bepattintjuk, majd az alsó, a telefonnal megegyező méretű kijelzőn játszhatunk, miközben a felsőn mondjuk követjük a live streamingünket, a chatet stb. Arról is szó volt, hogy hamarosan játékok is támogatni fogják ezt a kiépítést, így a két kijelzőt egyszerre használhatják majd játékok. Ez a dokkoló nem a legkisebb, cserébe fizikai ravaszokat is kapunk.

Még ne szaladj a boltba

Sajnos néhány dolog még nem tiszta, de azt elárulhatjuk, hogy jövőhéten még nem lehet megvásárolni a ROG Phone-t a szaküzletekben. Viszont jó hír, hogy lesz hazánkban, sőt, az AeroActive hűtőt meg is kapjuk vele. Aki szeretné a telefont, de kicsit szerényebb összegért, annak lesz szerényebb, nem 8/512 GB-os modell és egy ultra bundle csomag is, amelyben minden kiegészítőt megtalálhat, aki kifizeti nagyjából egy gamer notebook árát.

Még több helyszíni Computex 2018 hírért, cikkért és videóért látogass el a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkra!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.