Hirdetés

Világító SSD és konzolgyorsító? Ilyet is mutatunk a Computexről!



|

Érkezik a NAND flash chipek új generációja, fejlődnek a gaming perifériák, de a legfontosabb, hogy már mindenből kapunk világítósat is. Azért a LED-eken túl néhány igazán izgalmas újdonságot is találtunk.

Hirdetés

Kissé csillapodni látszanak a memória és SSD-árak, ám eközben a gyártók már a következő rohamra készülnek, ahol új, minden eddiginél gyorsabb tárolókat mutatnak be. Ez azonban nem az egyetlen fejlesztési irány, új területeken is megjelent a NAND flash tároló, illetve a HyperX sem kerülhette el a LED-es gamertrendet. Először mondjuk szövegben, miket láttunk a márka standján, aztán mutatjuk videón is a cikk végén!

 

Hirdetés

Kapacitás-bumm

Ahogy arról már pár nappal ezelőtt beszámoltunk, a SATA SSD-k piaca még korántsem halott, sőt, sokan kifejezetten ilyen tárolót keresnek a kompatibilitás és a lehető legalacsonyabb árak miatt. A Kingston itt az UV500-as modellt vetette be nemrég, sőt, mindjárt egy 2 TB-os modellel is megajándékozta a nagyérdeműt. Sikerült is videóra vennünk egy ilyen példányt, sőt, majdnem meg is kaparintottuk - a videóban megnézhetitek.

A másik SATA SSD a HyperX-től érkezik, de kapható csak ősszel lesz. Ez nem feltétlenül a sebesség vagy kapacitás miatt érdekes, hanem az RGB-világítás, ami kicsit furcsa így első hallásra, de tény, hogy jól mutat a gépházban a villogó SSD. A világítás természetesen programozható is, sőt, a többi HyperX termékkel szinkronizálható, de sajnos a többi ökoszisztémával még nem kompatibilis és azt sem tudtuk kideríteni, hogy ez a világítás mennyivel dobja meg a vételárat.

A világítás itt persze nem áll meg, a billentyűzeteknél, egereknél szintén kiemelt helyen szerepel. Hamarosan érkezik a HyperX-től Cherry MX kapcsolók helyett Kailh kapcsolós (remélhetőleg igen vonzó árazású) gamer billentyűzet, 16 ezer dpi-s gamer egér és új HyperX headset is. Utóbbinál a Cloud Alpha strapabíró, ugyanakkor kényelmes modell, várhatóan barátságos áron. Ebből egy limitál, arany változat is készül, és kérdésünkre elmondták, hogy talán ismét lesz rózsaszín kiadás is. Ennél a kategóriánál sem maradhatott el a világítás, ám ez egyelőre piros színre képes és kicsit nyakatekert a használata (jackes analóg fejhallgatót 30 óránként tölteni kell USB-n, hogy a világítást használhassuk).

Konzolturbó és laptop-dokkoló

A másik érdekes újdonság szintén nem kerül boltokba nyár vége előtt, pedig sokan várják. Ez egy elegáns, kicsi és strapabíró külső SSD konzolokhoz. A bemutatón ez a HyperX tároló USB-n kapcsolódott egy PlayStation 4-hez, ami így 20%-kal gyorsabban töltötte be a játékokat. A kapacitásról és árról még nem árultak el részleteket, de az SSD-t kézben fogva érezhető volt, hogy egy kész termékről van szó, amire már nem kell sokat várnunk.

Egy masszív, fém USB-s dokkolót is találtunk a Kingstonnál, amely Nucleum névre hallgat. Ezen 7 port található a notebookhoz pedig USB Type-C-n kapcsolódik. Hosszas faggatásra megtudtuk, hogy a sokak által úgy keresett dokkoló sajnos egyelőre csak USB 3.1 Gen1-en kapcsolódik, azonban a normál USB és Type-C portok mellett Type-C PD (Power Delivery - töltésre is használható) csatlakozót is kapott, van rajta két kártyaolvasó és egy HDMI port is (sajnos az RJ45-ös LAN lemaradt). A HDMI csatlakozás 4K felbontásra is képes, de az nem derült ki, hogy 30 vagy 60 Hz-en képes-e minderre - reméljük, hamarosan a laborban próbálhatjuk ki a hasznos kis eszközt.

 

Jöjjön mindez mozgóképes formában is:

További helyszíni hírekért, beszámolókért és videókért nézzétek meg a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkat!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.