Hirdetés

Így képzeli el az Intel a zseb-PC-t



|

Az Intel rejtélyes prototípusa egy okostelefon méreteivel rendelkező windowsos táblagép, Kaby Lake-Y processzorral.

Hirdetés

Az Intel rengeteg érdekességet, koncepciót, prototípust és referenciamodellt mutatott be az idei Computexen. Ezek között volt például a Tiger Rapids dupla képernyős koncepció, amely többek között a Lenovo Yoga Book 2-höz szolgáltatott alapokat. 

Hirdetés

A Notebook Italia felfedezett azonban egy 2 éves prototípust is, amelyet az Intel zseb-PC-nek hív. Ez nagyon ismerős elképzelés azok számára, akik már a PDA-k korában, az okostelefonok előtt is ismerték a tech szektor térképét. 

Az Intel prototípusa alapvetően egy okostelefon méretű windowsos táblagép, Kaby Lake-Y processzorral és teljes asztali támogatással. Ez utóbbi akkor él, ha kéznél van az asztali dokkoló. A Lumia 950-nel és a HP Elite x3-mal szemben azonban ez a Windows 10 teljes értékű asztali kiadását tudja futtatni, amit többek között az x86-os processzornak köszönhet. 

Természetesen az ARM-alapú lapkákat is támogató Windows 10 miatt erre már nincs szükség, így jó kérdés, hogy ha egyszer lesz Surface Phone, akkor abba milyen processzor kerül.

Érdemes megjegyezni, hogy a 2 éve létező prototípusra még egyetlen gyártó sem épített konkrét eszközt - ebből úgy tűnik, hogy a dizájnért valószínűleg nem rajonganak a partnerek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.