Hirdetés

Érkeznek az új WiFi 6-os routerek



|

Az Intel minden erejével támogatja a routergyártókat - már itt is van négy WiFi 6-képes megoldás azoknak, akik az elsők között váltanának.

Hirdetés

A legtöbb felhasználó általában egyszer állítja be a vezeték nélküli hálózatát, aztán elfelejtkezik róla. Ha működik, akkor nincs ok frissíteni vagy piszkálni. A gyártók azonban mindent megtesznek majd a következő időszakban azért, hogy meggyőzzenek minket: ideje frissíteni a hardvereinket, hogy azok támogassák a legújabb szabványokat és leggyorsabb átviteli sebességeket. 

Hirdetés

Attól függetlenül, hogy valaki vágyik-e a legjobb WiFi-technológiára, egyre több ultrabook és mobil kezdi támogatni a WiFi 6-ot, vagyis a 802.11ax-et. Ez elméletben háromszor gyorsabb sebességet ígér, mint a WiFi 5 (802.11sc), a válaszidő 75 százalékkal csökken, a forgalomkapacitás a négyszeresére nő. A szabvány persze visszafelé is kompatibilis. 

Az Intel azonban felgyorsítaná az átállást a WiFi 6-ra, ezért teljes erejével támogatja a hálózati eszközök gyártóit, hogy dobják piacra a WiFi 6-képes routereiket. Van ilyen az AVM-nek, az Edimaxnek, az Elecomnak, a Netgearnek és a TP-Linknek is. Idővel szükség is lesz persze egyre, hiszen a WiFi 6-os laptop és mobil nem hasíthat teljes sebességgel, ha visszafogja a régi, WiFi 5-ös router. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.