Hirdetés

Intel processzorokat verne a Qualcomm Snapdragon 8cx



|

A Qualcomm a Computexen mutatta meg a Snapdragon 8cx processzor első benchmark-eredményeit.

Hirdetés

A Qualcomm a Computex alkalmából megmutatta, hogy milyen teljesítményre számíthatunk a Snapdragon 8cx processzorától. A chip a gyártó szerint 2-szer gyorsabb a Snapdragon 845-nél, 3,5-szer a Snapdragon 835-nél és eközben még 60 százalékkal hatékonyabb is, mint a Snapdragon 850. 

Hirdetés

A 8cx összesen nyolc Kryo 495 maggal dolgozik, ebből négy csúcsteljesítményű Gold, négy takarékosabb Silver, de mind 7 nm-es. Ehhez egy Adreno 680 GPU társul, aminek hála két 4K-s, HDR-es külső monitor is használható, a legújabb DirectX 12 API-k is támogatottak, illetve a hardveres kódolás VP9 és H.265 esetében. Van beépített X24 LTE-modem is, de akár az X55-ös 5G-s modem is támogatott. 

A Qualcomm az Intel 15 wattos ULV chipjeit akarja kiszorítani ezzel, például a Core i5-8250U-t. A 8cx fogyasztása ugyanis ennek a töredéke, ezt a 3DMarkban és a PCMarkban is igyekeztek bizonyítani. 

Az UL Benchmarks ráadásul új mérési lehetőségeket is mutatott a PCMark 10-ben, a Qualcomm pedig élt is ezekkel. Az application benchmark alapján a Snapdragon 8cx méltó alternatívája a Core i5-8250U-nak, üzemidőben pedig legalább 7 óra pluszt ígér ehhez képest. 

Hasonló előnyöket mutatott a 3DMark Night Raid is, bár a 8cx egy full HD-s kijelzőt vitt, míg a 8250U egy 2K-s panelt. Ennek ellenére az Adreno 680 jobb teljesítményt mutatott fel, mint az Intel UHD 620. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.