Újabb 5G-s prémium SoC érkezik a mobilpiacra



|

7 nm-es, és már az új Cortex-A77 magokra épít a MediaTek Helio M70 5G, amely jövő év elején érkezik a prémium mobilokba.

Manapság az egyik legnagyobb trend az 5G, a főbb telekommunikációs vállalatok nagy erőkkel dolgoznak a hálózataik fejlesztésein, illetve azon, hogy majd mindenkinél beköszöntsön az 5G-s korszak. Jelenleg viszont csak kevés helyen van 5G-s hálózat (sőt, egyes helyeken még 3G sincs), és alig akad pár okostelefon, ami 5G-képes - ráadásul egyelőre mind méregdrága.  

Hirdetés

Ez jövőre megváltozik, többek között a MediaTeknek köszönhetően. A cég bemutatta az első 5G-s rendszerchipjét, amellyel ezúttal is csúcskategóriás tudást vinne a középkategóriába. Az először az MWC-n megvillantott Helio M70 egy olyan 5G-s SoC, amelyről most a részletek is kiderültek. 

A 7 nm-es lapka a vadi új Cortex-A77 processzorra és a Mali-G77 GPU-ra építkezik, amiket csak a napokban mutatott be az ARM. Az új processzor a 4K@60fps melletti rögzítést és a 80 megapixeles kamerákat is támogatja. 

A Helio M70 prémium készülékekbe kerül, de itt csak 600 dollár körüli vételárra kell gondolni. Némi negatívum viszont, hogy a chip csak a 6 GHz alatti sávokat támogatja majd. Amint a szolgáltatók jobban kihasználják a magasabb frekvenciákat, illetve a költségek lentebb mennek, akkor majd a MediaTek is fejleszt olyan SoC-t, ami támogatja a magasabb tartományokat. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.