Hirdetés

A Tor hálózatát is kiütötte Törökország



|

Egyre nehezebb megkerülni az ország erősödő mértékű cenzúráját.

Hirdetés

Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdogan igyekszik egyre nagyobb befolyás alá vonni az ország online életét - mostanra pedig messze túlszárnyalta az átlagos cenzúrát. 

Hirdetés

A Turkey Blocks megerősítette, hogy Törökország immáron blokkolja a Tor hálózat közvetlen hozzáférését, ami a legtöbb felhasználót érinti. 

A kibúvót egyelőre a bridge mód jelenti, azonban a jelek szerint az internetszolgáltatók még ebben az esetben is lerontják a kapcsolat teljesítményét. A megszorítással egyszerre a VPN-szolgáltatásokat kormányzatilag tiltották be. 

Bár az anonimitás még nem tűnt el a török online világból, a helyzet aggasztó. Korábban a közösségi hálózatok blokkolásában volt igen aktív a török vezetés, amely így igyekezett megakadályozni a tüntetéseket és a szervezkedéseket. 

Most állandó korlátozások bevezetésén fáradozik a török kormány, amely miatt nehezebb lesz privát beszélgetéseket folytatni vagy cenzúrázatlan hírekhez jutni. Aki nem bridge módban használja a Tort, az már most egy belső internetre lett korlátozva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.