Hirdetés

Befejezi az XP és a Vista támogatását… a Blizzard



|

Játékfejlesztők ritkán tesznek ilyen bejelentéseket.

Hirdetés

A számítógépes játékosok jól tudják, hogy az új big budget játékok esetében már nem jellemző a Windows XP és a Windows Vista támogatása. Ennek általában két fő oka van: egyrészt a gamerek körében ritkává vált a kérdéses operációs rendszerek használata, másrészt pedig technikailag sem feltétlenül elégségesek. Utóbbira konkrét példát felhozva a Windows XP már a DirectX 10-et sem támogatja, miközben a játékok fejlesztői már jobbára DirectX 11-gyel dolgoznak.


Hirdetés


A játékok világában ettől függetlenül rendkívül szokatlan, hogy a termékek kiadása után szűnjön meg az operációs rendszerek támogatása. A Blizzard jóvoltából most ezt is megértük: a cég múlt heti bejelentése alapján valamikor a közeljövőben a World of Warcraft, a StarCraft II, a Diablo III, a Hearthstone, továbbá a Heroes of the Storm is eldobja az XP és a Vista támogatását. A Blizzard szerint a kérdéses játékok nagyon kevés rajongója maradt az operációs rendszereken, nincs már értelme erőforrásokat pazarolni arra, hogy azok kompatibilisek maradjanak a régi Windowsokkal.


(Forrás: Guru3D)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.