Hirdetés

Egy perc alatt a Föld körül, a világűrben



|

Hatvan másodperc alatt körbeutazni a Földet egyszerűbb, mint gondolnánk, és ehhez fel sem kell állnunk a székünkből.

Hirdetés

James Drake az International Space Station (ISS) képeit felhasználva, összehozott egy hatvan másodperces filmecskét (1080p HD-ban is nézhető), melyben megkerülhetjük bolygónkat. Ami Phileas Fogg esetében 80 napba tellett, azt Drake úr 600, ingyenesen felhasználható fotó segítségével rövidítette le mindössze egy percre. Aki esetleg hasonló projektre vállalkozna, az megtalálja a képeket a The Gateway to Astronaut Photograpfhy of Earth honlapján, ahol részletesebben is lehet bogarászni a feltett állóképek között.

Az ISS egyébként 91 perc alatt kerüli meg a Földet, és felvételein olyan dolgokat is lehet látni, mint például a vékony, sárga vonalként jelentkező ionoszféra. Az űrállomás harminc éves periódust nézve 100 milliárd euróba kerül, sebessége 17.239,2 mérföld/óra, súlya pedig 9 tonna híján 400 tonna.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.