Hirdetés

Emotikonok miatt vizsgálják az oroszok Apple-t



|

Egyes emojik törvénysértően reklámozhatják a homoszexualitást.

Hirdetés

Az RT.com beszámolója alapján az orosz rendőrség nyomozást indított az Apple ellen, ugyanis az iOS 8.3-tól kezdődően potenciálisan illegálisnak minősíthető emotikonok találhatóak a mobilos operációs rendszerében. Konkrétan a homoszexualitás elfogadhatóságát sugalló hangulatjelekről van szó.

Hirdetés


Az orosz törvények szerint kiskorúak jelenlétében tilos az azonos neműek közti párkapcsolatok népszerűsítése. Az ügyet kirobbantott Jaroszlav Mihajlov államügyész elsőként a gyermekjogi ombudsmanhoz fordult az aggodalmaival, ám a rendőrség röviddel később megalapozottnak találta a nyomozás elindítását az ügyben.


A törvények szerint ha bűnösnek találják az Apple-t, akkor 800 ezer és 1 millió rubel közti büntetésre is számíthat, továbbá 3 hónapra felfüggeszthetik az oroszországi működését. Ezen felül persze kötelezhetik a vállalatot a problémás emojik Oroszországban értékesített készülékeken való eltüntetésére is.


(Forrás: VS | Nyitókép: MacRumors)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.