Hirdetés

Épül a Berlin-Budapest startup tengely

|

Az SM 2015 konferencia ad helyet a CEE Lift Off! közép-kelet-európai startup versenynek, ahol virtuálisan jelen lesznek a berlini techszektor képviselői is.

Hirdetés

A tudásátadás és pezsgő szakmai párbeszéd elősegítése érdekében a 2014. április 8-9-én, idén hatodik alkalommal, megrendezésre kerülő SM (korábbi nevén: Smartmobil) rendezvény  az OXO Labs akcelerátor céggel közös szervezésben egy egész napos szekciót szentel a startup világnak. Ennek keretén belül a konferencia ad otthont a CEE Lift Off! közép-kelet-európai startup versenynek. Az OXO Labs és a LOFFICE szervezésében megvalósuló megmérettetés célja, hogy a régió legígéretesebb cégeit Budapestre hozza. Az izgalmas és pörgős showelemekkel vegyített verseny tétje nagy: a független zsűri által kiválasztott győztes 15.000 eurós finanszírozásban részesül, valamint a Loffice falai között vehet részt az OXO Labs fél éves akcelerátor programjában.

 A hazai és a német startup világ közötti együttműködést, szakmai párbeszédet segíti elő a SMartUP! Berlin-Budapest elnevezésű berlini konferencia a Collegium Hungaricum Berlin szervezésében. Az SM 2015 első napjával (2015. április 8.) párhuzamosan zajló németországi partneresemény online kapcsolódik a budapesti konferenciához. A két rendezvény közötti együttműködés célja, hogy összekösse a két főváros egyre jobban kibontakozó startup ökoszisztémáját, teret adva a tapasztalatcserének és elősegítve konkrét szakmai és üzleti partnerségek kialakulását.

 

HirdetésAz SM 2015 startup szekciója keretében a nemzetközi digitális iparág élvonalába tartozó cégek képviselői is megosztják tapasztalataikat a résztvevőkkel. Somlai-Fischer Ádám alapító a Prezi legújabb fejlesztéséről, a nemrégiben piacra került Nutshell nevű alkalmazás megalkotásának részleteiről tart előadást. Míg Rita Parada a Twitter vezető dizájnere arról beszél majd, hogy mennyire fontos a felhasználói tesztelés, kutatás a fejlesztési folyamatok során. Konrad Lauten, az IndieGoGo korábbi európai marketingvezetője pedig a crowdfunding, azaz közösségi finanszírozás fortélyaiba avatja be a konferenciára látogatókat.  Előad Rainer Pirker is, az IBM mobil üzletágának vezetője, aki az Apple és IBM közötti együttműködésről, illetve az IBM mobilstratégiájáról fog előadni, szó lesz továbbá az IBM Bluemix nevű, mobilstartupok munkáját megkönnyítő fejlesztői platformról is.

További információ és regisztráció: smconf.hu

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.