Hirdetés

Észak-Korea saját időzónára áll át



|

A hír hallatán egyes informatikusoknak valószínűleg jól felszökött a vérnyomásuk.

Hirdetés

A kommunista diktatúraként üzemelő Észak-Korea nem feltétlenül a racionalitás origója, azonban Kim Dzsongun most különösen kitett magáért. Augusztus 15-től kezdve Észak-Korea saját időzónába fog lépni, 30 perccel kell majd visszatekerni az órákat. A kérdéses napon lesz az ország japán uralom alóli felszabadulásának 70. évfordulója, a GMT+9 időzónát annak idején felkelő nap országának vezetése kényszerítette rá a koreaiakra.

Hirdetés


A döntéssel sokféle módon lehet pro és kontra vitatkozni, ám egy dolog biztos: a különféle szoftverekben időzónákkal foglalkozóknak a hír hallatán garantáltan felszökött a vérnyomásuk. A döntés azt jelenti, hogy lehetőség szerint rohamtempóban módosítani kell az összes konvertálással, továbbá számon tartással kapcsolatos számítógépes algoritmust és adatbázist.


Ez elsőre nem hangzik hatalmas kunsztnak, ám meglepően mélynek bizonyulhat a nyúl ürege, az idővel és időzónákkal foglalkozó programozóknak még védőitalt sem szégyen adni. Főleg nyáron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.