Hirdetés

HelloWorld Unplugged - indul a kódolás turné

|

A szakmák 80 százaléka már digitális jártasságot igényel.

Hirdetés

Október 10-18. között megrendezésre kerül az idei EU CodeWeek programsorozat, amely célja a digitális készségek fejlesztése, elsősorban a programozás népszerűsítésének segítségével.A HelloWorld oktatási programunk keretén belül a jövő héten turnéra indulunk, minden nap ellátogatva egy iskolába, ahol a nyári HelloWorld táborban szerzett tapasztalatokat is hasznosítva, kütyük széles arzenáljával felszerelve próbálunk majd érdeklődést ébreszteni a diákokban az informatikai iránt.

Hirdetés


Az EU CodeWeek célja nem az, hogy a hallgatóság tagjaiból konkrétan programozókat faragjon. A programozás során megtanulható koncepciók és készségek szinte bármilyen körülmények közt és munka során hasznosíthatóak, hiszen a kódolás fejleszti a kreativitást, a problémamegoldó és kommunikációs képességeket.


A programozás során elsajátítható észjárás könnyebbé teszi a gyorsan változó informatikai megoldásokhoz való adaptálódást, népszerűsíti az autodidakta tanulást. Az önképzés nem feltétlenül magától értetődő opció a fiatalok számára, pedig teljesen elengedhetetlen, ha informatikáról van szó. Enélkül nem csak hogy bővíteni, de szinten tartani sem lehetséges rohamtempóban elavuló digitális készségeket.


"A legkeresettebb és legjobban fizetett szakmák között már most sem találunk olyat, amihez ne kellene legalább átlagos digitális készségekkel rendelkezni, de a top állások több mint fele speciális technológiai szakértői vagy informatikai pozíció" - hangsúlyozza Horváth Ádám, az IVSZ oktatási igazgatója.


A PC World és GameStar előadásainak tervezett témái:

- A jövő technológiái és kompetenciái
- A jelen fenyegetései és védekezés ellenük
- Játssz mértékkel, mozdulj gamer
- Tanulj magad: programozás
- Játékfejlesztés a gyakorlatban
- Modern eszközök és robotok


Helyszínek:

Hétfő - Budajenői Általános Iskola
2093 Budajenő, Fő u. 3.


Kedd - Móricz Zsigmond Gimnázium
Szentendre, Kálvária út 16., 2000


Szerda - Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
1048 Budapest, Hajló u. 2-8


Csütörtök - Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium
Esztergom, Bottyán János u. 10, 2500


Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium
Budapest, 1124 Meredek utca 1.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár