Hirdetés

Európában terjeszkedik a Netflix



|

Németországban és Franciaországban is elindulhat az amerikai online tévécsatorna.

Hirdetés

„A tervek szerint az idén jelentős európai terjeszkedésbe kezdünk” – mondta egy múlt heti, befektetőknek részvételével rendezett eseményen Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója és David Wells pénzügyi igazgató. A jelek szerint már meg is tették az első lépéseket: a Wall Street Journal úgy tudja, hogy elkezdték a tárgyalásokat az amerikai tartalomtulajdonosokkal arról, hogy Németországban, Franciaországban és más európai országokban is streamelhessék a műsoraikat.

Hirdetés

Szakmai körökben régóta pletykálnak arról, hogy a Netflix az európai piac bevételére készül. Eddig még nem igazolódtak be ezek a híresztelések, most azonban – különösen a fent citált hivatalos bejelentés fényében – nagyon úgy fest, tényleg arra készülnek, hogy megvessék a lábukat az öreg kontinensen.

A német és francia piac különösen vonzó lehet a cég számára – különösen azért, mert minkét, hagyományosan erős fogyasztói kultúrával rendelkező országban igen jelentős a széles sávú internet-lefedettség. A Netflix jelenleg Európában csak az Egyesült Királyságban, Írországban, Norvégiában, Dániában, Finnországban, Svédországban és Hollandiában, világszinten pedig összesen 41 országban érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.