-->
Hirdetés

Extrém tunerszüret

|

Nincs hiány tavaszi multimédiás újdonságokban: itt a saját tévésugárzás a neten, Vista Media Center kompatibilis hardverek, Mac tévévevő és a digitális kábeltévék set-top boxjait is kezelő megoldás.

Egyik legígéretesebb újdonság a tévétuner palettán a PCTV To Go, mely a többi pécétévétől eltérően egyáltalán nem számítógépbe építendő. Egy speciális hálózati eszközről van szó, mely otthoni televíziónk képét -- legyen az kábeltévé, műholdas, DVB-T, IPTV vagy akár egy DVD lejátszó -- képes elérhetővé tenni a helyi hálózaton és az interneten. Egy kliens alkalmazás segítségével bárhonnan nézhetjük a PCTV To GO által közvetített otthoni adókat. A Pinnacle PlaceShift néven könyvelte el az új szolgáltatást. Ethernet és WiFi változatban kapható és együttműködik a Vista Media Centerrel.

 

 

pctvtogo.jpg

 

 

pctvflashstick_.jpg
Ötletes újdonság még a PC TV DVB-T Flash Stick, mely egy digitális USB tuner és egy flash meghajtó ötvözete. Nem csak helytakarékossági szempontból forrt a két eszköz egységbe, a meghajtón ott várakozik a Pinnacle telepítést sem igénylő tévészoftvere, a maradék tárterületre pedig adatainkat másolhatjuk fel, de akár tévéfelvételeket is készíthetünk rá. Természetesen a szokásos szolgáltatásokat is tudja a készülék, mint elektronikus műsorújság és DVD készítés. A Flash Stick már elérhető, jelenleg 1 GB-os kapacitásban, a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hazánkban jobban használható analóg és DVB-T vételre is alkalmas változat is fejlesztés alatt áll.

 

 

 

 

 

 

pctvtunerkitvista_.jpg
Kifejezetten az új operációs rendszerhez készült a PCTV Tuner Kit for Windows Vista. Mivel az új termék teljesen kompatibilis a Vista Media Centerrel, ezért nem fejlesztettek mellé saját kezelőalkalmazást. Változattól függően az USB vagy PCI vevőegység mellett megtaláljuk a teljes funkciókészletet tartalmazó, tanítható távirányítót és egy igen lényeges elemet, az infra jeltovábbí tót. Utóbbi segítségével végre győzelmet vehetünk a kábeltévé társaságok egyedi set-top boksz egységein, melyek nem működnek együtt tévétunerekkel. A Media Center képes megtanulni a set-top boksz távirányító jeleit, utána már csak rá kell helyeznünk a jeladót a doboz vevőjére és egyetlen távirányítóval kezelhető a rendszer, a csatornaváltást és az időzített rögzítést pedig automatikusan kezeli a rendszer.

 

 

pctvinfra.jpg

 

Az új noteszgépek tulajdonosai örülhetnek majd a PCTV Hybrid Expresscardnak. Az igen kis méretű, analóg és DVB-T vételre is alkalmas jószág szinte teljesen eltűnik a gép belsejében, egy kábelkorbács révén mégis tartalmaz még videobemenetet is.

 

pctvexpresscard.jpg

 

Idegen vizekre evez a gyártó az új TV for Mac termékével. Az USB csatlakozású TV for Mac DVB-T vagy hybrid kivitelben kapható. Az eye tv lite alkalmazással működik együtt a Mac designvilágba illeszkedő új termék és semmivel sem drágább, mint egy pécés vevőegység.

pctvmac.jpg

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.