Hirdetés

Felveszi a harcot a reklámblokkolókkal a Facebook



|

Cserébe viszont a felhasználók jobban testre szabhatják majd a reklámokat.

Hirdetés

Kedd délután a reklámokból élő Facebook nyilvánosan hadat üzent a reklámblokkolók készítőinek. A vállalat tájékoztatása alapján sikerült hatástalanítani a népszerű adblocker beépülőket, így a közeljövőtől kezdve a használóik kénytelenek lesznek tolerálni a közösségi hálózat hirdetéseit.


Hirdetés


Technikai részletekkel nem szolgált a Facebook, de a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a reklámok technikailag ugyanúgy kerülnek majd betöltésre a hírfolyamban, mintha natív tartalmak lennének, azaz nem lesz külön kliensoldali betöltőkód. Annyi biztos, hogy a cég nem fizetett a blokkolók készítőinek a reklámok átengedéséért. Macska-egér harcra számítunk a háborúban, az adbockerek készítői garantáltan nem fogják annyiban hagyni a blokkolóik hatástalanítását.



A Facebook szerint nem ez lesz az egyetlen változás a hirdetések kapcsán, ugyanis a felhasználók a jelenleginél sokkal egyszerűbben és hatékonyabban képesek lesznek testre szabni a közösségi hálózat felületein megjelenő hirdetéseket. Letilthatják majd a zavaró és irreleváns hirdetéseket, ezzel remélhetően megszüntetve a reklámblokkolás iránti igény alapvető okát.


(Forrás: Engadget, Facebook | Nyitókép: Eduardo Woo)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.