Hirdetés

Ferenc pápa szerint az okostelefonok rabjai lettünk



|

A katolikus egyház feje szerint nem jó dolog az ebédlőasztalnál a mobilt nyomkodni.

Hirdetés

Ferenc pápáról tudjuk, hogy elődeitől merőben eltérően lépést tart a technológia fejlődésével és nem veti el a modern eszközöket. Tisztában van azzal is, hogy az okostelefonok és a közösségi média mindennapjaink részévé váltak, sőt, saját Twitter fiókkal is rendelkezik. Őméltósága azonban egyetlen dolgot elfogadhatatlannak tart ezzel kapcsolatban.

Hirdetés

Valószínűleg mindenkinek ismerős lehet a kép, amikor a beszélgetőpartnerek egy kávéházban fél percenként a telefonjukra pillantanak, esetleg a vasárnapi ebéd közben megosztanak és lájkolnak, ahelyett, hogy egymásra figyelnének. "Egy család, ami szinte soha nem eszik együtt, vagy nem beszélgetnek az asztalnál, hanem inkább a televíziót vagy a telefonjukat bámulják, nehezen nevezhető családnak" - fejtette ki véleményét a katolikus egyházfő.

A Szent Péter téren tartott prédikációjában a Katolikus Hírügynökség beszámolója szerint utalt arra is, nem tartja szerencsésnek, hogy a mai gyerekek ahelyett, hogy beszélgetnének, inkább a számítógépre és az okostelefonra tapadnak. Ferenc pápát abszolút nem vádolhatjuk elfogultsággal, hiszen belátja, mennyire addiktívak a mai kütyük, azonban mindenkinek érdemes lehet megszívlelnie útmutatását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.