Hirdetés

Ha flash van, minden van



|

Flash mindenhova, a vezeték nélküli MP3 lejátszóba, a Vista gyorsításához vagy TV-s videoadapterhez. Nem fogta vissza magát a CES alkalmával a Sandisk, a flash memóriák innovatív gyártója.

Hirdetés

sansaconnect_.jpg

 

A CES kiállítás alkalmával olyan érdekes újdonságok is bejelentésre kerültek, melyek túlmutatnak a flash háttértár technológián. Ilyen a Sansa Connect, a gyártó sikeres MP3 lejátszó sorozatának legújabb, vezeték nélküli (WiFi) kapcsolatra képes tagja. Birtokában szabadabban élvezhetjük a zenét, vagy a színes minőségi kijelző révén a fotókat. Bármely nyitott WiFi hotspothoz kapcsolódva zenéket tölthetünk le bármely zeneszolgáltatóról vagy internetes rádióadókhoz kapcsolódhatunk. A letöltött számokat egy-két „kattintással" ajánlhatjuk ismerőseinknek is.
Az új, vezeték nélküli modell hangminőségben és lejátszási képességeiben egyébiránt megegyezik az igen sikeres e200-as sorozattal, 4 gigabájtos memóriaája mellett extra háttértárként MicroSD kártyát használhatunk hozzá.

 

 

Technológiai szempontból kétségkívül az USBTV a gyártó leginnovatívabb bejelentése, pontosabban ipari kezdeményezése. Az új ötlet alapvetően arra kínál megoldást, hogy letöltött, vagy saját magunk által készített videóinkat hogyan juttassuk el a PC-től a nappaliig, pontosabban a TV-ig. Az USBTV új megoldás, mely kábelezés, video transmitter, WiFi hálózat és bármely egyéb macerás infrastruktúra kiépítése nélkül oldja meg a problémát. Az USBTV platformra épülő termékek gyakorlatilag flash alapú videolejátszók, melyekre a PC-n különösebb időigényes konverzió nélkül áttölthetjük videóinkat, majd a kis méretű készüléket bármely tévékészülékre csatlakoztatva kényelmesen visszajátszhatjuk azokat. A tévéhez dokkolón keresztül csatlakoznak majd az USBTV lejátszók, a dokkoló pedig beépített multimédia processzora révén gondoskodik a videoállományok megfelelő, az adott tévéhez illő konverziójáról. Gyors, elegáns megoldás. Egyelőre az LG, a Pioneer és a Mitshubishi Digital Electronics jelentette be, hogy mint gyártó, kihasználja a kezdeményezést.

 

Napjaink nagykapacitású memóriái bőven lehetővé teszik tömörített video tartalmak mobil lejátszását is. A most bejelentett Sansa View készüléket ennek jegyében tervezték. Kis mérete (78.5×123×16.9 milliméter) ellenére nagy fényerejű, minőségi TFT kijelzője szélesvásznú, így áttöltött filmjeinket jó minőségben és vágás nélkül képes visszaadni. Akár 16 megapixeles fotók megjelenítésére is képes. A szinte korlátlan kapacitás érdekében SDHC memóriakártya aljzattal szerelték fel, így bővítéskor túlhaladhatjuk a hagyományos SD kártyák 2 gigabájtos kapacitás határát. Saját memóriája sem csekély, 8 gigabájtos, így akár 33 órányi videoanyag is ráfér. Tévékimenettel is rendelkezik, dokkolóállomása segítségével akár nagy felbontású ( 1080i) képet is tud adni.

 

 

sansaview_.jpg

 

 

Miniatürizálásban nem kell a szomszédba mennie a gyártónak. Már több éve hódít mobiltelefonokban az SD Micro, mely az amúgy sem nagy darab Secure Digital memóriakártya körömnyi kistestvére. Ugyenerre a mintára a Sony Ericson Cyber-shot és Walkman mobiljaihoz fejlesztette ki a cég Memory Stick Micro (M2) termékvonalát, melynek két gigabájtos változatát is bejelentették a kiállításon. Több video, több fénykép, több zene fér ezentúl a Sony Ericson mobilokba.

 

 

msmicro1g_intom2duoadapter_left_.jpg

 

A Cruzer Contour a bizonyíték rá, hogy a "snassz-mezei" USB meghajtó témában is lehet még mit tenni. Megjelenésében fényes fekete-ezüst burkolatával magasra teszi a mércét és 8 gigabájtos kapacitásával sem utolsó. USB csatlakozása a házba visszacsúsztatható. U3 kompatibilis, így magáról a meghajtóról futtathatók az előre installált programok. Titkosítót, vírusírtót, sőt a Skype előre telepített változatát is megtaláljuk rajta, ajándék 30 perc telefonhívásra jogosító bónnal. Az eMusic oldalról pedig 50 dalt tölthetnek le ingyen a meghajtó tulajdonosai. Kapacitása és teljesítménye (18 MB/s írás és 25 MB/s olvasás) elég ahhoz, hogy Windows Vista gyorsítására is használhassuk (ReadyBoost).
Egyébiránt az össszes 1 GB-nál nagyobb kapacitású, február közepe után szállított Sandisk flash meghajtó Vista ReadyBoost kompatibilis lesz, így vásárláskor nemigen kell majd ezen töprengenünk.

 

 

contour_.jpg

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.