Hirdetés

[Frissítve] Hivatalos: a Verizon kezébe kerülnek a Yahoo termékei



|

A vételi ár 4,83 milliárd dollár, egyesülnek majd az AOL és Yahoo üzletei.

Hirdetés

A Google-től ügyvezető igazgatónak leigazolt Marissa Mayer minden igyekezete ellenére az elmúlt években nem sikerült újból hatékonyan és eredményesen működő céget varázsolni a Yahoo-ból. Az internetes vállalat a reggeli pletykák után most megerősítette, hogy eladja az összes termékét az AOL-t is birtokló Verizon Wireless mobilszolgáltatónak, méghozzá 4,83 milliárd dollárért cserébe. Ez nem sok pénz ahhoz képest, hogy a Yahoo különböző termékei összesen havi 1 milliárd aktív felhasználót tudnak felmutatni. Fénykorában 120 milliárd dollárt is ért a vállalat.


Hirdetés


Az akvizíció keretében a Yahoo összes terméke a Verizon kezébe kerül: a hirdetéskiszolgáló üzletág, a tartalomkészítési divízió (ide tartozik például a Tumblr és a Flickr is), a mobilos- és keresőüzletek. A várhatóan 2017 elején lezáruló hatalomátvétel után a Yahoo tulajdonában csak a saját pénztartaléka, a szabadalmai, továbbá az Alibabában és Yahoo Japan vállalatokban lévő részesedése marad.



A Verizon tervei szerint az üzlet levezénylése után összeolvadnak majd az AOL és a Yahoo megvásárlásával szerzett üzletágak. Az egyesülés során létrejövő megacég új nevet kap majd, kiviszik a tőzsdére, a vezetője pedig Marni Walden lesz. A hírek szerint Marissa Mayer nem tart a Yahoo eladott részével, így nem világos, hogy mihez kezd az akvizíció után, feltehetően új állás után néz majd.


Frissítés: Marissa Mayer időközben egy nyílt levélben jelezte, hogy szívesen menne a Yahoo eladott részével.


(Forrás: PC World, Engadget | Nyitólép: TechCrunch)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.