Hirdetés

Így megy élesben az elektromos Forma 1-es autó



|

Tesztpályára vitték a Spark-Renault SRT_01E-t: a felvételt mi is megnézhetjük.

Hirdetés

Jövőre indul a világ tíz városát magába foglaló Formula E versenysorozat, amely a Forma 1-et mintázva, de teljesen elektromos autókkal van születőben. A hivatalos és egyetlen autó a Spark-Renault SRT_01E lesz - ezt használja majd mind a 10 csapat összesen 20 versenyzője. A Spark Racing Technology dizájnjára épülő autóban egy 270 lóerősnek megfelelő McLaren motor van, miközben az akkuk a Williamstől származnak, a Renault pedig a rendszereket állította össze. 

Hirdetés

A Spark Racing nemrég Franciaországba vitte magával a versenyautót, ahol körülbelül 40 kört teljesítettek vele (a helyszín a La Ferté Gaucher volt). Bár a Forma 1-ből megszokott motorhang teljesen hiányzik, a közel némaságért cserébe a pilóták nagyszerű nyomatékot és irányíthatóságot kapnak. 

Az autó egyébként 0-ról 100 kilométer per órára 3 másodperc alatt gyorsul, a csúcssebessége 220 kilométer per óra. Sajnos az akkuk örökké nem bírják, így a versenyek felénél a pilóták kénytelenek lesznek autót cserélni. Az első verseny a tervek szerint jövő szeptemberben lesz, Pekingben.  

A Spark-Renault SRT_01E így megy élesben:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.