Hirdetés

Ilyen lehet az iOS 8 Healthbookja

|

Az iWatch és az iOS 8 úgy tűnik, az egészségünkre fókuszálnak majd.

Hirdetés

Míg egyes szakértők szerint az okosórák és egyben a viselhető eszközök piacának a megváltója a forradalmi újításokkal bemutatkozó iWatch lesz, addig vannak, akik azt állítják, tulajdonképpen semmi különöset nem tud majd az Apple okosórája sem. Az mindenesetre egyre biztosabbnak tűnik, hogy nagyrészt az egészségünkre és az életmódunkra fókuszál majd az iWatch, főként, mivel egyre többször emlegetik az úgynevezett Healthbook alkalmazást, ami az iOS 8 részeként debütálhat. 

Hirdetés

A MacRumors fórumán néhány napja egy felhasználó olyan fotókat tett közzé, amelyek először úgy tűnt, elképzelések arról, milyen is lehetne a Healthbook. Az appról eredetileg elsőként beszámoló 9to5Mac azonban tovább ment, és azt mondta: nem csak egy koncepcióról van szó, hanem tulajdonképpen a valódi alkalmazást látjuk, amin az Apple jelenleg dolgozik - így pedig valódi sejtésünk lehet arról, hogy mit adnának a kezünkbe. Természetesen a cupertinóiak több felhasználói felületet is tesztelnek, és a végleges bemutató még hónapok múlva esedékes: tehát a terv változhat. 

 

 

A Healthbook, amely minden szempontból az egészségünket helyezi a középpontba, több forrásból is gyűjtene rólunk adatokat. Természetesen ebben az iPhone is szerepet kap, az elsődleges azonban mégis az iWatch lesz, amely így jó eséllyel tele lesz tömve mindenféle szokatlan szenzorral. Amiben mindenki egyetért, az, hogy az óra valószínűleg képes lesz követni a súlyunkat, a megtett lépések számát és a séták hosszát, illetve az elégetett kalóriákat. 

A merészebbek úgy tudják, hogy az iWatch bizonyos életjeleket is képes lesz figyelni és naplózni, úgy mint a vérnyomásunk, a hidratáltságunk foka és a glükózszintünk. Mivel ez rengeteg információ, ezért teljesen logikus lenne, ha az app dizájnja valóban a Passbook kártyás elképzelését idézné, ahogyan ezt többen állítják is. 

 

 

Egy korábbi jelentés szerint butaság, hogy az iWatch ennyi mindenre képes lenne, és biztosan képtelen glükózszintet és hidratáltságot mérni. A 9to5Mac forrásai állítólag erre rácáfoltak: azt mondják, az iWatch tudja majd ezeket a funkciókat, a kapcsolódó értékeket pedig követhetjük a Healthbook alkalmazásban. Azt ellenben már ők is badarságnak tartották, hogy az iWatch képes lenne megmondani, mennyire stresszes valaki, illetve terhes-e egy nő. 

 

 

Az iWatch-csal és a Healthbookkal kapcsolatban mint látszik, összességében nagyon sok a bizonytalan tényező. Az Apple természetesen semmit nem mond hivatalosan, bár Tim Cook előszeretettel emlegeti, hogy fantasztikus dolgokat fejlesztenek. Amennyiben a fentiek nagyobb része igaz, akkor viszont az iWatch tényleg tele lesz mindenféle szenzorral. Ilyen módon beválthatná az elemzők és a felhasználók várakozásait, és a mozgásunkat, alvásunkat, egészségünket követve tényleg egy olyan viselhető eszközzé válhatna, ami jóval többre képes, mint megmutatni, hogy hány óra vagy éppen ki telefonál a zsebünkben lévő iPhone-ra. Így már új értelmet nyerne az okosóra fogalma is, és talán hatalmas rúgást kapna a viselhető kütyük szektora. 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.