Hirdetés

Ingyen SimCity gyerekeknek



|

Megkapta a One Laptop Per Child projekt a játék jogait.

Hirdetés

A SimCity valamelyik verzióját valószínűleg mindenki ismeri, aki életében akár csak érintőleg is kapcsolatba került PC-vel. Az építkezős - oktatós játékok alfáját és omegáját rengeteg alkalommal használták már fel gyermekek képességeinek, tudásának fejlesztésére, például a Future City Competition versenyben is ezzel a programmal tervezhetik a hetedik és nyolcadik osztályosok a jövő városait.

 

 

Az OLPC-s SimCity a játék Unixos X11 TCL/Tk verziójára épül, a GPL nyílt kódot pedig hamarosan közzéteszik Micropolis néven - ami egyébként a SimCity munkacíme volt. Az OLPC SimCity projektjének hosszú távú célja, hogy átalakítsa a szoftvert egy szkriptelhető Python-modullá, és integrálja a Sugar user interfészbe és a Cairo grafikai könyvtárba - így talán megvalósítható a konstrukcionista oktatás utópiája.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.