Hirdetés

Ingyenesen használható lett a CryEngine V



|

Szabadon választható összegért forráskóddal együtt is beszerezhető a motor.

Hirdetés

A napokban elérhetővé vált az első két Serious Sam játékban használt motor, ám a modern játékot fejleszteni kívánók számára valószínűleg nem túlságosan releváns a szoftver. Ami már az, hogy a napokban hivatalossá vált a CryEngine V játékmotor, ráadásul bármilyen célra teljesen ingyenesen használható, azaz a hasonló közönségnek és célokra szánt Unreal motorral ellentétben nem kell a játékok eladása után jutalékot fizetni.

Hirdetés


Szintén érdekes, hogy az érdeklődők egy szabadon meghatározott összegért a CryEngine V forráskódjához is hozzáférhetnek, ráadásul a felajánlott összeg akár 70 százalékát felajánlhatják a Crytek által az indie fejlesztők támogatására létrehozott pénzalapba. A Crytek indulásként 1 millió dollárt tett be a kalapba. Az ügy érdekessége, hogy nemrégiben nagyon hasonló feltételekkel vált elérhetővé vált a Lumberyard motor is, az Amazon által kínált szoftver a CryEngine-re épül.


További jó hír az indie fejlesztők számára, hogy a most bemutatott CryEngine Marketplace-ről képesek lesznek különféle asseteket (3D modelleket, textúrákat és egyebeket) vásárolni, bár valószínűleg eltart majd egy darabig, amíg a piactér kínálata beéri a Unity motor boltjáét.


A CryEngine V fontosabb újdonságai: a C# nyelv támogatása a scripteléshez, integrált DirectX 12 renderelő, továbbfejlesztett volumetrikus felhőrendszer, új részecskerendszer, az FMOD studio támogatása, könnyebben kezelhető felhasználói felület a szerkesztőben.


(Forrás: Tom's Hardware, CryEngine)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.