Hirdetés

Ismét előkerült a Microsoft TV



|

A pletykák szerint Windows Embedded 7 rendszeren fog futni, Silverlight alapú lesz és az Xbox dedikált TV-szolgáltatása adhatja a tartalmat. Egy biztos: valami készül.

Hirdetés

Még január elején, a CES nyitása előtt a világhálón több helyen is lehetett olvasni olyan pletykákat, mely szerint a Microsoft az elektronikai szakvásárra már magával viszi a Windows TV-jét, amely méltó konkurense lehetne az Apple és a Google hasonló megoldásának. Olyan speciális set-top-boxról lehetett hallani, amely a Windows valamely variánsát használva, képes a felhőben elérhető tartalmakat a nappaliba, azon belül is a felhasználók TV-készülékeibe költöztetni.

 

 



Párhuzamos projektek

A híresztelések nem váltak valóra, mivel a redmondi szoftvercég egy árva szót sem ejtett a CES-en az internettelevíziókról. Sajtóértesülések szerint azonban ez nem jelenti azt, hogy a Microsoft nem akarna megjelenni ezen az ígéretes piacon. Mérnökeik gőzerővel dolgoznak azon, hogy a korábban bejelentett IPTV-knél használt Mediaroom platformjukat a Windows Phone készülékeken (kódneve Rome) is elterjesszék, sőt a megoldásuknak már javában készül a Silverlight alapú változata (Taos), a Windows Media Center alapú hibridje (Monaco), és a set-top-box koncepciója (Santa Fe).

 

 

 



A pletykákat erősíti, hogy a Microsoft az Intellel és a Broadcommal már egy ideje dolgozik a Silverlight Soc architektúrákra való átültetésével. Emellett a multimédiás fejlesztési platform Xbox-os bevezetésén már egy ideje ügyködik a redmondi szoftvercég. Azaz a Silverlight lehet az internet TV megoldásuk alapja, amely a Smooth Streaming segítségével képes zökkenőmentes HD felbontású felvételek átvitelére akár kisebb sávszéllességen is.

Ha igazak a híresztelések, akkor a háttérben megbújó operációs rendszer a Windows Embedded 7 lehet, amely nem meglepő módon már fel lett készítve a Silverlight alkalmazások futtatására. A tartalomért pedig egy Xbox 360 alapú TV-szolgáltatás felelhet, amely összeállításával kapcsolatban a Microsoft már több tartalomszolgáltatóval is felvette a kapcsolatot - a Reuters korábbi híre alapján.

Árulkodó hirdetés

"Az internet TV idővel átveszi a tradicionális televízió helyét. A Microsoft egyik célja, hogy TV-szolgáltatást nyújtson. Jelenleg is egy izgalmas elektronikai eszközön dolgozunk, és egy olyan szoftverfejlesztő mérnököt keresünk, aki segítségünkre lehet. A projekt elképzelése a Windows Embedded alapú TV-k világszerte, amelyekre szeretnénk eljuttatni a műsorokat és más internetes tartalmakat, hogy megfeleljünk a jövő kihívásának" - olvasható Steve Ballmer cégének oldalán azon álláshirdetés, amely nem hagy kétséget afelől, hogy a Microsoft a saját internettelevízióján dolgozik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.