Hirdetés

Karácsonyi kütyüajánló



|

Válogatásunkban a részben hasznos kiegészítőktől kezdve egészen az elvetemült, és legkevésbé sem praktikus kütyükig mindent összeszedtünk, ami jó ajándék lehet geek ismerőseinknek.

Hirdetés

The Ex – egyedi tolltartó

Rendkívül frappáns névvel látták el a készítők a „The Ex” néven futó tolltartót, amely nem más, mint egy műanyag, ember alakú figura, amiben 6, toll vastagságú lyukat helyeztek el a tervezők. Ha belehelyezzük az íróeszközeinket, akár egy voodoo babával is összekeverhetnénk az Exet, bár minden bizonnyal ide vezethető vissza a termék elnevezése. A csomag egyébként hat alumínium tollat tartalmaz, amelyek amellett, hogy igen jó minőségűek, érdekes látványt is nyújtanak, ugyanis a bábunk általuk úgy néz ki, mintha egy szögbelövővel megsorozták volna.

 

 

 

 

Elvetemültebbek számára akár stresszoldóként, feszültséglevezetőként vagy darts táblaként is funkcionálhat. Három színben: feketében, pirosban és fehérben kapható a dísztárgy, amely körülbelül 40 dollárba kerül.

Darth Vader USB-hub

Nem lenne ez igazi kütyübemutató, ha nem lenne benne minimum egy Darth Vader-es kiegészítő. Az egyik legnépszerűbb darab nem más, mint egy USB-hub, amelyet meglepően szépen kidolgoztak, ám ez az árát tekintve nem meglepő, ugyanis majdnem kétszer annyiba került, mint egy „sima” hub. A négy porttal rendelkező masina sajnos még csak az USB 2.0-s szabványt támogatja, de mily meglepő módon nem ez az eszköz pikantériája, hanem a híres szuszogás, amit az USB-eszközök rádugásakor, illetve leválasztásakor produkál.

 

 

 

 

Ki ne szeretné úgy bedugni a pendrive-ját, hogy maga Vader nagyúr konstatálja azt, a légzőkészülékének segítségével? 40 dollárért bárki haza is viheti Darth Vader fejét, amit utána már csak dugdosni kell, hogy hörögjön.

Svájci bicska pendrive

A svájci bicska rengeteg funkciót képes többé-kevésbé ellátni, ám a mai modern korban a csavarhúzó és a dugóhúzó nem elég senkinek. Amire a túléléshez mindenképpen szükség van, az egy pendrive, ami közvetlenül az olló és a körömreszelő mellett található. Mivel egy ilyen multifunkciós túlélőbicska esetében fontos a minőség, ezért arra gondoltak a tervezők, hogy az USB-csatlakozó aranyozott legyen.

 

 

 

 

Ami viszont a legszebb az eszközben, hogy egy eddig megoldatlan problémát is orvosol, ugyanis a rajta lévő LED-es világításnak köszönhetően sötétben vagy a gép háta mögött sokkal egyszerűbben tudjuk bedugni a pendrive-ot a portba. A bicska ára a pendrive méretétől függ, így 55, 70 és 100 dollárért juthatunk hozzá a 2, 4, valamint 8 gigabájtos variánsokhoz.

USB rakétakilövő állomás

Kevés haszontalanabb, ám szórakoztatóbb dolgot lehet elképzelni, mint egy USB-s rakétakilövőt. A számítógéphez csatlakoztatható kütyü négy töltényt képes kezelni egyszerre, ám a kilövési ereje igencsak figyelemreméltó. 6 méteres távolságot lazán megtesz a lövedék, és akár 45 fokos szögben is állíthatjuk a dőlés mértékét.

 

 

 

 

A mellékelt vezérlőprogram segítségével irányíthatjuk a szerkezetet, célozhatunk, majd tüzelhetünk. Kezdőknek macskavadászatra megfelel, de profibbak próbálkozhatnak pókok és egyéb rovarok célbavételével is. Kompatibilitást tekintve nincs az eszköznek gondja sem a Windowszal, sem a Mackel, így a legtöbben nekiállhatnak a szobában való lövöldözésnek.

OVO bináris karóra

Sokaknak már túl mainstream, hogy az óra egyszerűen mutatja az időt. Nekik lehet maga a megváltás a képen látható bináris óra, amelynek a leolvasása némi gondolkodást igényel, mivel – bármilyen meglepő, de – binárisan jelzi ki az információt.
A használatához muszáj valamilyen alapvető fejben számolási képességet kifejleszteni, ugyanis ahhoz, hogy megtudjuk a pontos időt, össze kell adnunk az egy sorban lévő számokat.

 

 

 

 

Felül az órát, alul pedig a percet kapjuk meg ezzel a módszerrel. A számok kijelzése igen stílusos, és valószínűleg sokaknak a szokatlan elrendezés miatt fog tetszeni, és nem a matekos mivoltából. Lévén a karórák manapság főleg divatcikként vannak jelen, így ez annyira nem is probléma. 6000 forintnyi dollárért meg is vásárolhatjuk a több színben is elérhető órát, amellyel biztosan egy buli központi figurája lehetünk.

Digits konduktív kesztyű tappancsok

Nincs olyan okostelefon-használó, aki ne találkozott volna azzal az igen idegesítő problémával, hogy télen, kesztyű viselésekor képtelen a kapacitív kijelzős eszközét vezérelni. Még akkor is le kellett venni a kesztyűt, ha csak a bejövő hívásunkra akartunk reagálni – ez, valljuk be, igen kényelmetlen megoldás.

 

 

 

 

15 dollárért bárki kiküszöbölheti ezt a súlyos hibát, ugyanis a Digits terméke által a mutató-, illetve a hüvelykujjakat felvértezhetjük egy konduktív szilikonfelülettel, ami alkalmas a kijelző felett lebegő háló megszakítására – egyszerűbben mondva tudjuk vezérelni telefonunkat. Persze a használatához szövetkesztyű ajánlott, mivel a felület ráapplikálásához át kell szúrnunk a féltett kézmelegítő alkalmatosságunkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.