Hirdetés

Kiábrándító lesz a PlayStation 4 visszafelé kompatibilitása?



|

A jelek szerint nem lehet majd az eredeti korongokat használni.

Hirdetés

Nemrégiben kiderült, hogy az Xbox One-hoz hasonlóan a PlayStation 4 is kap visszafelé kompatibilitást, azonban az előző generációs játékok helyett a PlayStation 2-re megjelent játékokkal szórakozhatnak majd a tulajdonosaik. A Sony hivatalosan egyelőre csak annyit ismert el, hogy valóban dolgozik ezen a funkción, továbbá azt is tudjuk, hogy az új Star Wars Battlefront egyes kiadásai mellé osztogatott régebbi játékok egy része emulációval fut a jelenlegi generációs konzolon.

Hirdetés


Sajnos a Gematsu beszámolója szerint a Sony nem másolja le teljesen a Microsoft emulációval kapcsolatos üzletpolitikáját. Egy kiszivárgott, hírünk írására elérhetetlenné tett prezentációs videó alapján a PlayStation 4-gyel rendelkezők nem használhatják majd a PS2-es játékok dobozos változatait, helyette újból meg kell majd venniük digitálisan a régi játékokat. Ez a Sony és játékkiadók anyagi szempontjából érthető volna, de valószínűleg hatalmas csalódást jelentene a japán vállalat konzoljait régóta preferáló gamerek számára.


Az említett videón egyébként a Dark Cloud című játékot lehetett megcsodálni, méghozzá natív 1080p-s felbontásban. A cím támogatni fogja trófeákat, plusz elérhetőek lesznek benne a PlayStation 4 Shareplay, Remote Play, Activity Feeds és Second Screen funkcionalitásai.


(Forrás: Geek.com)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.