Hirdetés

Kihúzzák Szingapúrban a kormányzati PC-k netkábelét



|

Körülbelül 100 ezer számítógépet érint a biztonsági intézkedés.

Hirdetés

Az otthoni felhasználók és cégek többségét nem képes tönkretenni egy jól sikerül hackertámadás, azonban a kormányzati szervek esetében rendkívül komoly következményei lehetnek egy adatlopásnak vagy rendszerleállásnak. Hab a tortán, hogy az állami szervek rendszeresen elavult hardverekkel és szoftverekkel dolgoznak, például egy Windows XP-s géppel netezve annyira azért nem nehéz a kiberbűnözők áldozatává válni.

Hirdetés


Szingapúr most pofonegyszerűen kívánja növelni a kormányzati számítógépek biztonságát: egyszerűen leszedi azokat az internetről. A munkájuk elvégzéséhez netkapcsolatot igénylő alkalmazottak "dedikált, internethez kapcsolt terminált" fognak kapni, jelentsen ez bármit is.



A technikai visszafejlesztés az elkövetkező egy évben fog megvalósulni, nagyjából 100 ezer állami tulajdonban lévő PC és mobileszköz vehet könnyes búcsút az internettől. Ettől függetlenül a közszolgák továbbra is bevihetik majd a saját tulajdonú eszközeiket a munkahelyeikre, azokon keresztül elérhetik majd az internetet.


(Forrás: Ars Technica | Nyitókép: David Russo)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.