Hirdetés

Kis pénz, nagy meglepetés



|

Mi is leróttuk a kötelező köreinket az ünnepi forgatagban, és olyan dolgokat kerestünk, mint sokan mások is: nem túl drágán hasznos, trendi, elfogadható minőségű ajándék - természetesen IT vagy mobil. Mi ezeket találtuk.

Hirdetés

Könnyű az ajándékvásárlás, ha pénz nem számít: nagyinak 4K tévé, unokaöccsnek PS4, feleségnek iPhone 6S Plus. A valóságban ez a kör azért nem olyan szokványos, és hát mi sem ilyen köröket mentünk a szaküzleteket és hipermarketeket is érintve. A feladat az volt, hogy olcsón, pár ezer forint/fő árakon találjunk mégis hasznos, jó és érdekes eszközöket, amiknek a családtagjaink örülnek. Így már nem volt olyan egyszerű a vásárlás, sokszor éppen a magas ár miatt kellett ott hagyni egy-egy szép, jó és hasznos ajándékötletet. Végül azért csak sikerült megvenni pár kütyüt.

Hirdetés


Bluetooth hangfal

Óriási szórás tapasztalható a Bluetooth-kapcsolatra képes hangszórók piacán. Egy ilyen eszköz nem más, mint egy miniatűr, hordozható, lehetőleg sztereó hangfal, aminek saját erősítője és tápellátása van, a zenét pedig lehetőleg minél több forrásból be tudjuk küldeni rá. Ez jelent 3,5 mm-es jack csatlakozót, mSD kártyaolvasót, USB portot, esetleg beépített rádiót, de a legfontosabb mégis a Bluetooth adatkapcsolat. Ez a legegyszerűbb és ekkora méretben a hangminőség sem olyan rossz.


A drága példányok hangminősége szuper, emellett 10+ óráig bírják, van bennük NFC is a könnyű párosíthatóságért és még jól is néznek ki. Ha pár ezer forintból kell megoldanunk, vélhetően előbb-utóbb a Marley Jamhez jutunk, amely már csak mono és hiányzik belőle az NFC is, de azért még mindig egészen jól bírja és számléptető is van rajta. A 7 ezer forintos ár ellenére a hangminősége nem olyan csapnivaló, igyekszik nagyot szólni és kis mérete miatt jól is hordozható.


Ha a 7 ezer forint is sok, nagyon vigyázzunk - innentől veszélyes területre tévedtünk. Van már 3-4 ezer forintért is ilyen hangszóró (ezt már nagyon nem neveznénk hangfalnak), de az üzemidő, a megépítés, a dizájn és a hang is csapnivaló. Több olyan termékkel is találkoztunk, amit már kibontani sem volt kedvünk, nem hogy meghallgatni. Ha mégis kell valami, hát az Ion Clipster nem olyan rossz. Megépítése elfogadható, a dizájn ötletes, különösen fiatalok számára jó ajándék, és mérete ellenére még hangja is van. Nem szól óriásit, de viszonylag tiszta, nem torzítja a zenét felismerhetetlen zörgéssé.


USB kulcs

Hasznos ajándék fiatalnak és idősebbnek egyaránt az USB kulcs. Ugyan ma már mindenkinek több ilyenje is van, sokan leálltak még mindig az USB 2.0-s, néhány GB-os modelleknél és ezeket használják. Ha kellemes meglepetést szeretnénk egy hasznos ajándékkal, válasszunk USB 3.0-s, mondjuk 32 GB-os modellt, amit kb. 5-7 ezer forintért beszerezhetünk. Ezek más sokkal gyorsabb, masszív és megbízható darabok. Ha sokat mobilozik családtagunk, választhatunk mUSB-USB duplacsatlakozós USB kulcsot is, így sokkal egyszerűbbé válik az adatátvitel. Ha egy olcsó hibrid szűkös tárhelyét kell kibővíteni, a miniatűr, a gép oldalából épp, hogy kiálló USB kulcsot válasszunk, amely szintén lehet akár 32 GB-os is elérhető áron.
Gamer perifériák.


Ha 10 ezer forintig vagy kicsit fölé is elmerészkedhetünk, és kiszemelt családtagunk játszik is PC-jén, választhatunk neki egy játékra tervezett perifériát, ami nem drága, hasznos és sokkal kellemesebbé teszi a játékos perceket, órákat. Kézenfekvő egy egeret választani, amiből már 10 ezer forint körül találunk jó minőségű darabokat. A Genius M8-610 például nem olyan rossz egér, de érdemes választás előtt az Asus RoG GX860-at is megnézni.


Ezek mellett ott van még a Steelseries Rival 100-a, ami letisztult és viszonylag keskeny kivitelű, vagy a bármelyik kézzel használható Razer Abyssus is. A billentyűzet nehezebb kérdés, mechanikus modellt 20 ezer alatt ne is keressünk, a membránosnál pedig nem mindegy, melyik szolgáltatást tartjuk fontosabbnak. Van, amelyik világít, és olyan is, amelyiknél makrókat rögzíthetünk. A gamer headsetnél sem érdemes megállni 20 ezer forint alatt, bár a Bitfenix Flo meglepetésünkre nem szól rosszul. Alig 20 ezer forint felett a HyperX Cloud szuper választás, de sokaknak a rugalmas, az eltüntethető mikrofonnal szerelt Asus Echelon fog jobban tetszeni, amelyből többféle mintájút is választhatunk.


(Nyitókép: Franklin Heijnen)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.