Hirdetés

Kisimulhatnak a régi játékok pixelei



|

Egy frissen kifejlesztett eljárással vektorgrafikává alakíthatók a kis felbontású, pixeles képek.

Hirdetés

Johannes Kopf, a Microsoft szakembere és Dani Lischinski, a Hebrew egyetem kutatója kifejlesztett egy olyan algoritmust, amely képes pixel-mentesíteni a régi kis felbontású, 8-bites képeket, éles vektorgrafikát konvertálva belőlük. Habár eddig is léteztek ilyen megoldások, azok csak nagy felbontás mellett tudták száműzni a kockákat, míg a friss programkód mindezt pixelről-pixelre haladva is képes végrehajtani. Az algoritmus hatékonyságára példa lentebb a Super Mario két karaktere, amelyek átalakítása magáért beszél (további példák a tanulmányban láthatóak).

 



Mindezt két területen is jól lehet majd használni a kutató szerint. Egyrészt a régi játékok teljesen új minőségben jelenhetnek meg az emulátorokban, másrészt a játékkiadók új életet lehelhetnek koros, 8-bites játékaikba, újra kiadva őket immár vektoros grafikát használva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.