Hirdetés

Kitiltanák a warez webhelyeket a keresőkből az oroszok



|

Az alternatív domainek és proxy-k bírósági eljárás nélkül is blokkolhatóak lennének.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy az Egyesült Királyságban hamarosan eltűnhetnek a Google és a Bing keresőmotorok első találati oldalairól a warez webhelyek linkjei. A helyi jogvédők által kiharcolt újítás az illegális alternatívák helyett a legális online boltok és streamelő szolgáltatások felé próbálja terelni a netezőket.


Hirdetés


A TorrentFreak beszámolója szerint az orosz kormány is foglalkozik a problémával, azonban a britekkel ellentétben ők nem cicóznak: a helyi távközlési minisztérium által szövegezett, a parlamentnek nemrég benyújtott törvényjavaslat lehetővé tenné a jogvédőkkel és a hatóságokkal nem együttműködő letöltőoldalak keresőmotorokból való végleges kidobását. A keresőkből kitiltott kalóz webhelyek alternatív domainjeit és proxy oldalait a minisztérium a későbbiekben bírósági eljárás nélkül is kidobathatná a keresőmotorokból, továbbá blokkoltathatná azokat a helyi internetszolgáltatókkal.


Egyelőre nem világos, hogy mikor szavazhatnak majd a parlamenti képviselők a törvényjavaslatról. További remek kérdés, hogy az elfogadása és implementálása esetén a törvény mennyire tehet keresztbe a notórius orosz kalózoldalaknak, elvégre többféle triviális módszerrel is kikerülhető az ilyen jellegű internetes cenzúra.


(Nyitókép: Santeri Viinamäki)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.