Hirdetés

Környezettudatosság 3D-ben



|

Szuper a látvány, ráadásul a környezetünket is óvjuk vele.

Hirdetés

Előfordult már veled, hogy beültél a moziba, és halálra idegesített, hogy a szinte fegyveres őrrel őrzött gyári 3D-s szemüvegek ujjnyomokkal teliek, rosszabb esetben karcosak is, így csak homályosan látod a vásznat? Velünk igen. Ilyenkor az ember legszívesebben venne magának egy saját 3D-s szemüveget, amit aztán minden 3D-s filmnél bevihetne a terembe. Ha mindenki így tenne, akkor nem készülne ennyi eldobható szemüveg, illetve nem keletkezne ennyi műanyag hulladék, ha már végleg használhatatlanná válik a szemüveg a sok száz néző után. Gondoljunk csak bele: egyedül az Avatár bemutatásához több mint 42 millió darab szemüveget gyártottak! A 3D-s filmek csillaga bizony felfelé ível.

Persze egy ilyen kis cucc meglehetősen drága lehet egy átlagembernek, és ha nem vagy otthoni mozizó, akár azt is gondolhatod, hogy miért ruháznál be egy olyan eszközre, amit életedben csak kétszer-háromszor használnál? A nagy filmszínházaknak könnyű, nagy tételben vehetik a holmit, mostantól pedig még a környezetszennyezés miatt sem kell aggódniuk.

A Cereplas és az Oculus3D cégek által létrehozott, biológialiag lebomló anyagból készülő szemüveg ideális megoldás a háromdimenziós filmek látványvilágának maradéktalan élvezete és a sok szemét keletkezésének elkerülése végett. Bioplasztikból, azaz növényi alkotórészekből lévő műanyagból készült ugyanis, és az említett szemüvegek előállítása során sem használnak fel fosszilis üzemanyagot.

A cégek ígérete szerint már idén nyáron elérhető lesz a műremek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.