Hirdetés

Lassan készül az Xbox One egér-billentyűzet támogatása



|

Phil Spencer szerint pár hónapot még biztosan várhatunk a funkcióra.

Hirdetés

A Microsoft látszólag ütközőpályára állította az Xboxot és a Windows 10-es számítógépeket: a cég mindkét típusú eszközön ugyanazt operációs rendszert kívánja használni, továbbá fokozatosan növekvő mennyiségű Xbox-exkluzívnak hitt játék jelenik meg PC-re. Az is érdekes, hogy a Microsoft egyetlen átjárható szoftverboltba tereli a két platformot, sőt: a mindkét platformon elérhetővé váló játékok egy részét elég lesz egyszer megvásárolniuk a fogyasztóknak, majd mindkét platformon játszhatnak azokkal.


Hirdetés


Ezek után felmerült újból a kérdés, hogy mi a helyzet az Xbox One egér-billentyűzet támogatásával? Az Xbox üzletág vezetője még tavaly februárban tett ígéretet arra, hogy lehetővé teszik az xboxos fejlesztők számára a kérdéses beviteli eszközök opcionális támogatását. Phil Spencer a PCGamesN-nek adott interjújában most elárulta, hogy a funkció valószínűleg pár hónap múlva érkezhet meg a stabil fejlesztői készletbe.



Az Xbox One jelenleg egyáltalán nem támogatja az egerek használatát, a konzolhoz csatlakoztatott billentyűzetek pedig csak egyes alkalmazásokban használhatóak, játékokban nem. Jó kérdés, hogy vajon az akciójátékok fejlesztői támogatják-e majd az egeres-billentyűzetes használati módot. Többjátékos módokban nem számítunk erre, hiszen a perifériákat használók jelentős előnyben lennének a gamepades riválisaikhoz képest.


(Forrás: Ars Technica)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.