Hirdetés

Leleplezte magát a BitCoin kitalálója?



|

Parázs vita folyik az ausztrál férfi bizonyítékainak hitelességéről.

Hirdetés

Izgalmasan indult a hét. A BitCoin létrehozásával tavaly decemberben a Wired által már "megvádolt" Craig Wright állítása szerint valóban ő hívta életre a virtuális fizetőeszközt. Az ausztrál férfi a BBC, The Economist és GQ kiadványokat kereste meg a bejelentés leközlésével, természetesen bizonyítékokat is szolgáltatott a története mellé.

Hirdetés


A három médiavállalat munkatársai a BitCoin rendszert ismerő külsős felekkel karöltve természetesen megpróbálták kideríteni, hogy megállják-e a helyüket a bizonyítékok. Személyesen is elbeszélhettek a férfivel a BitCoin létrehozásáról és működéséről, megvizsgálták a technikai jellegű bizonyítékait. Az interjún többek közt Jon Matonis is részt vett, a BitCoin Foundation társalapítója szerint nagyon meggyőző volt Wright produkciója. A jelenlévők közül csak a The Economist illetékesei állnak szkeptikusan ahhoz, hogy tényleg a férfi lenne Satoshi Nakamato.


Időközben természetesen a BitCoin technológiához értő fejlesztői közösség is megvizsgálhatta a bizonyítékokat. Konszenzus egyelőre nincs, pillanatok alatt éles viták alakultak ki arról, hogy mennyire meggyőzőek Wright technikai jellegű bizonyítékai, a kritikusok szerint egyáltalán nem állnak erős lábakon. Viszont a meglátásaik fényében nem világos, hogy a technológiát szintén mélységeiben ismerő Matonis miért áll ki teljes mellszélességgel Wright mellett.


Craig Wright azzal indokolta a reflektorfénybe állást, hogy elege lett az elmúlt hónapokban a saját, illetve a családja és barátai életében vájkáló újságírókból, hatóságokból. A BitCoinnal való hírbe hozása után még az ausztrál adóhivatal is rászállt, hátha van néhány százmillió dollárnyi eltitkolt BitCoinja. Bevallása szerint tisztázni szeretné a helyzetet, hogy végre békén hagyják a zaklatói.


(Forrás: Engadget, The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.